Γράμμα Οικουμενικού Πατριάρχη προς Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β’ για την Αυτοκεφαλία της Ουκρανίας

Γράμμα Οικουμενικού Πατριάρχη προς Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β’ για την Αυτοκεφαλία της Ουκρανίας

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε Γράμμα του προς τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β’  εκτιμά ότι η  απόφαση και η ενέργεια του να μνημονεύσει τον Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιο ” θέλει αποτελέσει υπόδειγμα και προς τας μη εισέτι προβούσας εις ανάλογον ενέργεια ααδελφάς Εκκλησίας”.
Το γράμμα του Οικουμενικού Πατριάρχη, ημερομηνίας 18 Νοεμβρίου 2020,  αποτελεί απάντηση στην προς Αυτόν επιστολή του περασμένου Οκτωβρίου του κ. Χρυσοστόμου  σχετικά με την αναγνώριση της Αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας  Ουκρανίας. 
Στο Σεπτό Πατριαρχικό Γράμμα του ο κ. Βαρθολομαίος αναφέρει ότι η αρχιερατική διακονία του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου “κατέδειξε περιτράνως τα προς τον Οικουμενικό Θρόνο αφωσιωμένα Σας αισθήματα, ιδιαίτερα σε ορθοδόξους και πανορθοδόξους διασκέψεις” . 
Στο Γράμμα του ο κ. Βαρθολομαίος τονίζει το “ακέραιο εκκλησιαστικό φρόνημα ” του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου “δια της εμμονής εις την κανονική της Εκκλησίας τάξιν, μάλιστα δε εις τον σεβασμό των κανονικών ορίων εκάστης αυτοκεφάλου Εκκλησίας”. Επίσης , ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξαίρει την προσφορά του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου “προς την Εκκλησία Κύπρου και σύμπασα την Ορθοδοξία. 
*Παρατίθεται το πλήρες κείμενο του Πατριαρχικού Γράμματος, το οποίο έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα η Εκκλησία Κύπρου, με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της
*ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:  Νικόλαος Μαγγίνας ( Φανάρι Μάρτιος 2020)

Share this post