Γιώργος Κολοκασίδης προς Αναστασιάδη: “Επιτέλους, δώστε τα έγγραφα στο λαό”

Γιώργος Κολοκασίδης προς Αναστασιάδη: “Επιτέλους, δώστε τα έγγραφα στο λαό”

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές του 2023, Γιώργος Κολοκασίδης , καλεί, με γραπτή δήλωση, τον πρόεδρο Αναστασιάδη να δώσει στην δημοσιότητα τα έγγραφα της ελληνοκυπριακής πλευράς προς την τουρκοκυπριακή στις διαπραγματεύσεις κατά την περίοδο 2014 – 2017.
Η δήλωση Κολοκασίδη:
 
“Ο κυπριακός λαός έχει κάθε δικαίωμα να γνωρίζει επακριβώς το περιεχόμενο των εγγράφων που δόθηκαν από την ελληνοκυπριακή στην τουρκική πλευρά στις διαπραγματεύσεις κατά την περίοδο 2014 – 2017. Ενώ αυτά τα έγγραφα βρίσκονται στην κατοχή των Τούρκων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αρνείται να τα δώσει στο λαό επικαλούμενος λόγους εθνικού συμφέροντος. Την ίδια θέση τήρησε κατά τη συνάντηση που είχαμε στο γραφείο  του την περασμένη Δευτέρα 2/5/2022.
Από πότε όμως το εθνικό συμφέρον επιτάσσει να τηρείται στο σκότος ο άμεσα ενδιαφερόμενος κυπριακός λαός, ιδιαίτερα όταν οι Τούρκοι γνωρίζουν με το νι και με το σίγμα τις προτάσεις Αναστασιάδη; Τί κρύβεται πίσω από την άρνηση του αυτή;

Ο κ. Αναστασιάδης ισχυρίζεται εδώ και κάποιο διάστημα ότι έχει σκληρύνει τη θέση του στο Κυπριακό. Ισχυρίζεται ότι δεν είναι ο Αναστασιάδης που ήταν υπέρμαχος του σχεδίου Ανάν. Τι πιο απλό παρά να δώσει τα έγγραφα στη δημοσιότητα για να κριθεί επί της ουσίας; Αυτό εξάλλου επιτάσσει τόσο η αρχή της λογοδοσίας όσο και η αρχή της διαφάνειας. 
Ζούμε ή δεν ζούμε επιτέλους σε μια Δημοκρατία;
Τα κόμματα και οι υπόλοιποι υποψήφιοι για την Προεδρία συμφωνούν με τη στάση του κ. Αναστασιάδη; Αν διαφωνούν, γιατί δεν τοποθετούνται;”. 

 

Share this post