Γιατί «κράτησε» ο ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη

Γιατί «κράτησε» ο ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη

Ποιό θέμα υπάρχει  με τον εκλεγέντα βουλευτή Οζγκιούρ Φερχάτ 

Η Ροδόπη ήταν η μόνη εκλογική περιφέρεια στον χάρτη της Ελλάδας που δεν βάφτηκε μπλε, μετά τη σαρωτική νίκη της ΝΔ στις εκλογές 2023.

Πρόκειται για τη μοναδική επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τον εκλογικό καταποντισμό.

Με την ενσωμάτωση στη Ροδόπη να είναι στο 99,65%, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 33,18%, η ΝΔ 27,05% και το ΠΑΣΟΚ 22,65%, με τα τρία κόμματα να κερδίζουν από μία έδρα.

Πρώτος σε ψήφους στη συγκεκριμένη περιφέρεια είναι ο Οζγκιούρ Φερχάτ του ΣΥΡΙΖΑ με 12.208 σταυρούς (ενσωμάτωση σταυρών στο 94,35%), ενώ εκλέγονται, επίσης, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης της ΝΔ και ο Ιλχάν Αχμέτ του ΠΑΣΟΚ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εκλογή του Ο. Φερχάτ και οι δημόσιες σχέσεις του με το τουρκικό προξενείο δημιουργούν πολιτικό πρόβλημα, ενώ ενδέχεται το θέμα να θίξει σύντομα με δηλώσεις του και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πυρά από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ: Ωμή και αισχρή παρέμβαση από το τουρκικό προξενείο
Με ανάρτησή της η Ελένη Λαφτσή, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Δήμου Κομοτηνής που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε πυρά για την εκλογή του Οζγκιούρ Φερχάτ κάνοντας λόγο για παρέμβαση του τουρκικού προξενείου στα πολιτικά πράγματα στη Ροδόπη.

Η ανάρτηση της Ελένης Λαφτσή
«Συγχαρητήρια στο τουρκικό προξενείο που για άλλη μια φορά κατάφερε να παρέμβει στα πολιτικά πράγματα στη Ροδόπη! Συγχαρητήρια και σε όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια του ερντογανικού κράτους να εκλέξει το υποτιθέμενο αριστερό δεκανίκι τους ως βουλευτή στη Ροδόπη. Συγχαρητήρια και σε όσους προσπαθούν να περάσουν στην κοινή γνώμη αυτή την παρέμβαση της Τουρκίας ως νίκη ενός αριστερού χώρου. Θα σας στενοχωρήσω αλλά αυτή η υποβοηθούμενη εκλογή ούτε αριστερή ούτε προοδευτική στο ελάχιστο είναι. Είναι μόνο παρέμβαση ωμή και αισχρή!».

Για τουρκική μειονότητα στη Δ. Θράκη μιλούσε ο Οζγκιούρ Φερχάτ λίγο πριν από τις εκλογές

Υπενθυμίζεται πως μόλις μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Οζγκιούρ Φερχάτ είχε επιστρατεύσει την προπαγάνδα της Άγκυρας περί «τουρκικής» μειονότητας στη Δυτική Θράκη.

Αναλυτικότερα, ο υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε δηλώσεις του στη μειονοτική ιστοσελίδα birlikgazetesi.org είχε δηλώσει πως το κόμμα του θα καταβάλει προσπάθειες για τη βελτίωση του μορφωτικού επιπέδου της «τουρκικής» μειονότητας της Δυτικής Θράκης.

Πηγή: iefimerida.gr

Share this post