Για πρώτη φορά Πάπας στην έδρα της Rai

Για πρώτη φορά Πάπας στην έδρα της Rai

ΡΩΜΗ, Νίκος Τζωΐτης

Ο Πάπας Φραγκίσκος είναι ο πρώτος στα χρονικά Ποντίφηκας, ο οποίος επισκέφθηκε τα στούντιο Saxa Rubra της ιταλικής δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης Rai στη Ρώμη. 

Η επίσκεψη έγινε σήμερα και ο Πάπας παραχώρησε συνέντευξη, η οποία θα μεταδοθεί στις 4 Ιουνίου, στην γνωστή θρησκευτική εκπομπή «A sua immagine».

H συνέντευξη αρχικά ήταν προγραμματισμένη  στις 29 Μαρτίου, αλλά αναβλήθηκε, λόγω της οξείας βρογχίτιδας του Φραγκίσκου και  της εισαγωγής του Φραγκίσκου στο νοσοκομείο Αγκοστίνο Τζεμέλι της Αιώνιας Πόλης, με συμπτώματα οξείας βρογχίτιδας.

«Με την ειρήνη μπορεί να κερδίζουμε λίγα, αλλά κερδίζουμε πάντα. Με τον πόλεμο χάνει κανείς τα πάντα», είπε ο Φραγκίσκος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης αναφερόμενος και στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης σημειώνουν ότι ο Πάπας  επέλεξε τη συγκεκριμένη εκπομπή του τηλεοπτικού καναλιού Rai Uno, διότι θεωρείται πως με το έργο της συμβάλλει στη διάδοση μιας αλληλέγγυας και ανθρώπινης προσέγγισης των προβλημάτων και ότι είναι εναντίον  της «παγκοσμιοποίησης της αδιαφορίας».

Share this post