Γέφυρες μεταξύ ψυχών

Γέφυρες μεταξύ ψυχών

Tου Λουκά Αριστοδήμου*

Πιστεύω ότι αυτό δεν συμβαίνει μόνο σε μένα, αλλά ίσως στον καθένα και στην καθεμιά, που περνά από μια τέτοια εμπειρία. Κάθε φορά που την περνά. Πολλές φορές μπήκα στον συλλογισμό να κατανοήσω και να περιγράψω το φαινόμενο. Νομίζω κατάληξα στην πιο κάτω περιγραφή. Ο καθένας σας βέβαια θα το δει και θα το κρίνει κάτω από τη δική του σκοπιά.

Τι είναι όμορφο όταν συναντάς έναν άνθρωπο που σου αρέσει; Όσοι το δοκίμασαν το ξέρουν. Είναι το γεγονός των μετασχηματισμών που συντελούνται μέσα σου.

Ανοίγουν τα μάτια σου. Άλλα μάτια. Νιώθεις γεμάτος, ανεξάρτητα από το τι κάνεις και πού πηγαίνεις. Είναι σαν κάτι μαγικό! Τα συναισθήματα της ψυχής ενεργοποιούνται και σε κυριεύουν. Παράγεται ένα είδος αλχημικής δραστηριότητας μέσα σου. Αρχίζεις να δονείσαι στις συχνότητες των συναισθημάτων που ο άλλος σου ξυπνά μέσα σου. Οι σκέψεις σου γίνονται καλύτερες και θετικότερες. Δεν βρίσκονται πια σε δρόμο μονής κατεύθυνσης. Από κείνον σε σένα ή από σένα σε κείνον. Επειδή, σε αμφίδρομη μορφή, αυτό που είναι μέσα του ξυπνά μέσα σου κάτι όμορφο, και αυτό που εσύ εκπέμπεις αγγίζει και εκείνον το ίδιο όμορφα. Το νιώθεις πέρα από τη φυσική επαφή. Επειδή η ψυχή σου ανοίγεται και γίνεται πιο δεκτική.

Τι είναι ακόμα πιο όμορφο όταν και εσύ αρέσεις στο άλλο άτομο;

Οι γέφυρες δημιουργούνται μεταξύ ψυχών. Πραγματικά κανάλια επικοινωνίας. Αόρατα. Διαισθητικά. Ένα άλλο είδος επικοινωνίας. Δέσμες φωτεινές μέσα από τις οποίες δύο άνθρωποι βλέπουν τον εαυτό τους όπως είναι, πραγματικά όμορφο. Σε νιώθει. Είναι παρών και προσεκτικός. Τον αρκεί να σε κοιτάζει στα μάτια για να σε ξέρει. Δεν έχει σημασία πόσα πράγματα λέγονται ή όχι. Το γνωρίζετε και οι δύο. Και αυτό φαίνεται σαν ευλογία.

Όταν σου αρέσει κάποιος, η έννοια του ρήματος “αρέσω” αποκτά μια νέα διάσταση. Και εσύ δεν παραμένεις ο ίδιος. Επειδή ο οργανισμός σου δοκίμασε και τράφηκε με νέα διαφορετικά βιώματα. Βιώματα και συναισθήματα που μεταμορφώνουν το μυαλό, την ψυχή και το σώμα. Όλο το είναι σου. Και αυτό σου αρέσει και το αγαπάς!

*Τα ενυπόγραφα κείμενα απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων τους

Share this post