Γαβράς για την ακροδεξιά στη Γαλλία: «Είναι μια στιγμή επικίνδυνη για τη Δημοκρατία»

Γαβράς για την ακροδεξιά στη Γαλλία: «Είναι μια στιγμή επικίνδυνη για τη Δημοκρατία»

«Νομίζω το αποτέλεσμα είναι άσχημο» είπε ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς κληθείς να σχολιάσει την άνοδο της ακροδεξιάς στη Γαλλία, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο Κώστας Γαβράς επισήμανε ότι «η απόφαση του προέδρου είναι καλή απόφαση για να δούμε σε τι κατάσταση είναι η χώρα. Ίσως είναι λίγο απελπισμένοι τα τελευταία χρόνια με την πολιτική στη Γαλλία. Οι λαοί πότε πότε θέλουν να αλλάξουν βασικά πράγματα και αυτό ήταν μία ευκαιρία όχι πολύ επικίνδυνη, ας πούμε, για την Δημοκρατία. Επικίνδυνη για την Ευρώπη φυσικά»

«Η Δημοκρατία περνά μια πολύ δύσκολη στιγμή. Ελπίζω να μην συνεχιστεί στο μέλλον και να μην επικρατήσει κυρίως, γιατί το πρόγραμμα που έχουν είναι κάκιστο πρόγραμμα όσον αφορά την ΕΕ που κατά τη γνώμη μου είναι απαραίτητη. Η αποχή είναι τεράστια, γι’ αυτό σας λέω ότι ήταν μία αποχή που δεν ενδιέφερε τόσο πολύ τον κόσμο» συμπλήρωσε ο σκηνοθέτης. 

«Να πούνε την αλήθεια και να κάνουν εκείνο που υπόσχονται ή να μην υπόσχονται εκείνο που δεν μπορούν να κάνουν. Φταίμε και εμείς που ψηφίζουμε, γιατί ψηφίζουμε αυτούς που υπόσχονται ωραία πράγματα που ίσως να μην τα πετύχουν» υπογράμμισε. 

Έχω εμπιστοσύνη στον γαλλικό λαό και στην αγάπη που έχει για την Δημοκρατία. Αγαπούν πάντα τους προέδρους που ήταν δημοκράτες, όπως ο Ντε Γκολ, ο Μιτεράν. Νομίζω ότι είναι πολύ καλός πολιτικός και συγκρίνοντας με τους άλλους που υπάρχουν σήμερα στην Γαλλία, δεν μπορώ να βρω κάποιον που να ήταν τόσο καλός, όσο είναι ο Μακρόν. Νομίζω ήταν δημοκράτης απλώς. Αληθινός δημοκράτης. Αφού υπάρχει κάποιο πρόβλημα στον λαό, ο λαός πρέπει να αποφασίσει τελικά αν θα συνεχίσει. Εγώ ψήφισα και θα ψηφίσω ξανά κατά της ακροδεξιάς» κατέληξε ο Κώστας Γαβράς. 

ΦΩΤΟ:  Φωτ.: EPA

Share this post