Γαλλικές εκλογές 2022 – Exit Polls: Στο 28,5% ο Μακρόν- 24,2% η Λεπέν

Γαλλικές εκλογές 2022 – Exit Polls: Στο 28,5% ο Μακρόν- 24,2% η Λεπέν

Σύμφωνα με τα exit poll μετά το κλείσιμο των καλπών, o Εμανουέλ Μακρόν προηγείται της Μαρίν Λεπέν με 28,1% έναντι 24,5% στον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών.

Σύμφωνα με το ίδιο exit poll o Ζαν Λικ Μελανσόν ακολουθεί με 20,4%.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Monde ο Εμανουέλ Μακρόν συγκεντρώνει το 28,1% των ψήφων έναντι 23,3% της Μαρίν Λεπέν. Την τρίτη θέση καταλαμβάνει ο Ζαν Λικ Μελανσόν με 20,1%.

Επίσης σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του γαλλικού τηλεοπτικού σταθμού TF1 ο Εμανουέλ Μακρόν συγκεντρώνει το 28,6% των ψήφων έναντι 24,4 % της Μαρίν Λεπέν. Την τρίτη θέση καταλαμβάνει ο Ζαν Λικ Μελανσόν με 20%.

Αντιστοίχως, σύμφωνα με τον σταθμό Antenne 2 o Mακρόν λαμβάνει 28,1%, η Λεπέν 23,3% και ο Μελανσόν 20%.

Μακρόν και Λεπέν θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών που θα γίνουν στις 24 Απριλίου.

Στηρίζει Μακρόν η σοσιαλίστρια Αν Ινταλγκό

Θα στηρίξει τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για τον δεύτερο γύρο όπως ανακοίνωσε η σοσιαλίστρια δήμαρχος του Παρισιού και υποψήφια στις προεδρικές εκλογές Αν Ινταλγκό, η οποία δεν προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

«Για να μην πέσει η Γαλλία στο μίσος όλων εναντίον όλων, σας καλώ επίσημα να ψηφίσετε στις 24 Απριλίου κατά της ακροδεξιάς της Μαρίν Λεπέν», δήλωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση της εταιρίας δημοσκοπήσεων IFOP, η Ινταλγκό αναμένεται να λάβει το 1,9% των ψήφων του πρώτου γύρου.

Στηρίζει Μακρόν η Βαλερί Πεκρές – Μελανσόν: Ούτε μια ψήφος στη Λεπέν

Η υποψήφια των συντηρητικών Βαλερί Πεκρές που δεν προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο, σε ομιλία της μετά τα exit poll, προέτρεψε τους ψηφοφόρους να επιλέξουν τον Εμανουέλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο.

Είπε ότι η ακροδεξιά δεν ήταν ποτέ πιο κοντά στην εξουσία, αλλά ότι ο γαλλικός λαός «έπρεπε να πει όχι στον εξτρεμισμό», σύμφωνα με το BBC.

Την ίδια ώρα ο υποψήφιος της ριζοσπαστικής αριστεράς, Ζαν Λυκ Μελανσόν που φαίνεται να συγκεντρώνει ποσοστό στο 20% παρακίνησε τους ψηφορόρους να μην δώσουν «ούτε μία ψήφο στη Λεπέν».

ΠΗΓΗ: cnn.gr

Share this post