Γ.Γ. ΑΚΕΛ: “Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο Αντρέας Μαυρογιάννης αποτελεί νικηφόρα επιλογή”.

Γ.Γ. ΑΚΕΛ: “Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο Αντρέας Μαυρογιάννης αποτελεί νικηφόρα επιλογή”.

Με ποσοστό 90% η έκτακτη Παγκύπρια Συνδιάσκεψη του ΑΚΕΛ ενέκρινε την υποψηφιότητα του πρώην διαπραγματευτή για τις Προεδρικές εκλογές του 2023. Αν. Μαυρογιάννης: “Η στήριξη του ΑΚΕΛ διανοίγει προοπτικές ευρείας δυναμικής με νικηφόρους ορίζοντες”. 

“Ακολουθώντας τις διαδικασίες μας, συζητώντας τόσο στο επίπεδο της ηγεσίας όσο και στο επίπεδο της βάσης καταλήξαμε στην πρόταση για τον Αντρέα Μαυρογιάννη. Έναν καταξιωμένο διπλωμάτη,  ο οποίος για χρόνια με επιτυχία υπηρετεί την Κύπρο και τον λαό μας από διάφορα σημαντικά πόστα”, δήλωσε ο γ.γ. του ΑΚΕΛ , Στέφανος Στεφάνου, σε ομιλία του στην έκτακτη Παγκύπρια Συνδιάσκεψη του κόμματος.

Η Συνδιάσκεψη ενέκρινε την υποψηφιότητα του Ανδρέα Μαυρογιάννη για τις Προεδρικές εκλογές του 2023 με ποσοστό 90% και 891 ψήφους. Εναντίον ψήφισαν 99 μέλη , που αντιστοιχεί σε ποσοστό 10%. Συνολικά ψήφισαν 999 μέλοι , 990 ήταν οι έγκυρες ψήφοι, εννέα ήταν τα λευκά.

Η έκτακτη Παγκύπρια Συνδιάσκεψη του ΑΚΕΛ άρχισε στην 10 το πρωί με ομιλία από τον γ.γ. του ΑΚΕΛ. 

Μεταξύ άλλων ο κ. Στεφάνου είπε:

 

“Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο Αντρέας Μαυρογιάννης πληροί τις προδιαγραφές που έχουμε θέσει.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο Αντρέας Μαυρογιάννης μπορεί να ηγηθεί και να εκφράσει την προσπάθεια για να επιτευχθεί η προοδευτική αλλαγή.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο Αντρέας Μαυρογιάννης αποτελεί νικηφόρα επιλογή.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι στο πρόσωπο του Ανδρέα Μαυρογιάννη η χώρα μας μπορεί ξανά να πορευτεί με σιγουριά προς το μέλλον.

Σήμερα, ολοκληρώνουμε τις διαδικασίες μας και λαμβάνουμε τις αποφάσεις μας. Από σήμερα σηκώνουμε τα μανίκια και αρχίζουμε δουλειά. Για να μπορούμε να κοιτάμε τους νέους μας κατάματα. Για την Κύπρο μας και τον λαό μας. Ενωμένοι θα παλέψουμε για την αλλαγή.

Το ΑΚΕΛ πάντοτε προσεγγίζει τις Προεδρικές Εκλογές ως αφετηρία για να ανοίξουμε νέες προοπτικές και νέους ορίζοντες για τη χώρα μας και την κοινωνία μας.

Ειδικά τώρα που η Κύπρος μας βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλά και σοβαρά αδιέξοδα, πολλά από τα οποία προκλήθηκαν από τη δεκαετή διακυβέρνηση του ΔΗΣΥ. Τώρα, που πρέπει με αποφασιστικότητα να τα αντιμετωπίσουμε και να βρούμε λύσεις στα πολλαπλά προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα.

Η προοδευτική αλλαγή δεν είναι ένα κενό σύνθημα άνευ περιεχομένου. Η προοδευτική αλλαγή εμπεριέχει το όραμα και τις προκλήσεις της νέας εποχής που είναι δύσκολη, αντιφατική, απαιτητική. 

Μπορούμε να πετύχουμε την προοδευτική αλλαγή ενεργοποιώντας όλες τις δυνάμεις της χώρας μας κι όλα τα ταλέντα του λαού μας.

Μπορούμε και πρέπει ξανά να εμπνεύσουμε την κοινωνία, να κτυπήσουμε τη μοιρολατρία και να επαναφέρουμε την αισιοδοξία. Να επαναφέρουμε το χαμόγελο στα πρόσωπα των ανθρώπων μας, οι οποίοι ζουν με το καθημερινό άγχος και την πίεση της κοινωνικής και οικονομικής ανασφάλειας”.

Δήλωση Μαυρογιάννη

 

 

“Η στήριξη του ΑΚΕΛ διανοίγει προοπτικές ευρείας δυναμικής με νικηφόρους ορίζοντες”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ανεξάρτητος υποψήφιος στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Ο κ. Μαυρογιάννης ευχαριστεί θερμά το ΑΚΕΛ και τον κόσμο του για την απόφασή τους, μετά την ολοκλήρωση σήμερα των εσωτερικών διαδικασιών. «Η απόφαση αυτή με τιμά και με συγκινεί και με θέτει ενώπιον της ευθύνης να ηγηθώ της μεγάλης προσπάθειας για πραγματική προοδευτική αλλαγή στον τόπο και για την δημιουργία συνθηκών ενός ευοίωνου μέλλοντος», σημειώνει ο κ. Μαυρογιάννης, προσθέτοντας πως «η γενναιόδωρη και αφειδώλευτη αυτή στήριξη του επιτρέπει στις αμέσως επόμενες μέρες να προβεί στη εξαγγελία της ανεξάρτητης υποψηφιότητάς του”.

Καταληκτική ομιλία Γ.Γ. ΚΕ ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου, στην Έκτακτη Παγκύπρια Συνδιάσκεψη του Κόμματος για τις Προεδρικές Εκλογές

“Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Τους τελευταίους μήνες, μέσα από μια υποδειγματική κομματική διαδικασία όπου κυριάρχησε ο δημοκρατικός διάλογος, συζητήσαμε πολύ.

Συζητήσαμε και προβληματιστήκαμε πολύ, γιατί γνωρίζαμε ότι δεν είχαμε το δικαίωμα να λάβουμε βιαστικές και επιπόλαιες αποφάσεις.

Από σήμερα όμως τελειώνουν οι συζητήσεις και ξεκινούν οι πράξεις.

Από σήμερα, προσηλωμένοι στον στόχο μας για την προοδευτική αλλαγή, συντασσόμαστε με την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Ανδρέα Μαυρογιάννη!

Μια απόφαση που σηματοδοτεί τη θέληση του κόμματός μας να προτάξει το καλό του τόπου πέρα από ιδεολογικές και παραταξιακές γραμμές.

Η Κύπρος δεν έχει ανάγκη από κομματικές περιχαρακώσεις.

Η Κύπρος έχει ανάγκη από πολιτικές υπερβάσεις.

Γιατί η νέα γενιά -αυτή στην οποία πρώτα απ’ όλα λογοδοτούμε- δεν αντέχει άλλο τους τάχαμου άριστους των αρίστων, τη διαφθορά, τη διαπλοκή και την αναξιοκρατία.

Δεν αντέχει τον αυταρχισμό και τον ετσιθελισμό.

Δεν αντέχει το οικονομικό αδιέξοδο, την αβάσταχτη ακρίβεια, τα υποθηκευμένα όνειρα.

Οι νέοι μας δικαιούνται μια καλύτερη πατρίδα.

Οι νέοι μας απαιτούν μια δικαιότερη πατρίδα.

Το ΑΚΕΛ, έλαβε τα μηνύματα των καιρών και αφουγκράστηκε τις αγωνίες της κοινωνίας στο σύνολό της.

Η κοινωνία ζητά καθαρά πρόσωπα και ξεκάθαρες πολιτικές.

Μας ζητά να βγούμε από τη ζώνη ευκολίας μας και ν’ αναζητήσουμε συνεργασίες με όσους μοιράζονται τις ίδιες αγωνίες με εμάς.

Φίλες και φίλοι,

Ως ΑΚΕΛ, εκτιμούμε ότι ο Ανδρέας Μαυρογιάννης διαθέτει τα εχέγγυα για να εκφράσει τα αιτήματα και τις προσδοκίες αυτής της νέας εποχής.

Γιατί είναι έντιμος, χωρίς την παραμικρή σκιά διαπλοκής.

Γιατί είναι έμπειρος, με μακρά διαδρομή στον δημόσιο βίο.

Γιατί είναι αποφασισμένος ν’ ανεβάσει την Κύπρο ψηλότερα.

Ως ΑΚΕΛ, αισθανόμαστε ότι η απόφαση υποστήριξης της υποψηφιότητάς του είναι μια πράξη πολιτικής ευθύνης.  

Έπειτα από δέκα χρόνια διακυβέρνησης Αναστασιάδη – Δημοκρατικού Συναγερμού δεν υπάρχουν πλέον άλλα περιθώρια ανοχής.

Το κράτος μετατράπηκε σε κομματικό τσιφλίκι.

Η διαφθορά άγγιξε τα ανώτατα δώματα της εξουσίας.

Η διεθνής αξιοπιστία της χώρας μας κατακρημνίστηκε.

Το Κυπριακό βρίσκεται σε παρατεταμένη στασιμότητα.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, βαθύς γνώστης του Κυπριακού και πιστός στο μοντέλο της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, είναι ο πιο κατάλληλος για να επιχειρήσει την επανεκκίνηση των συνομιλίων από εκεί που διακόπηκαν με στόχο την εξεύρεση μιας βιώσιμης και δίκαιης λύσης. Η προσήλωσή του στη λύση του Κυπριακού τον καθιστά αξιόπιστο για να ηγηθεί μιας ενωμένης Κύπρου, κοινής πατρίδας Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Μαρωνιτών, Αρμενίων και Λατίνων.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, πρόσωπο εγνωσμένου κύρους, μπορεί να εκφράσει όλο αυτόν τον κόσμο που βρίσκεται φύσει και θέσει απέναντι στις κυβερνητικές επιλογές. Ένας άνθρωπος με κοινωνικές ευαισθησίες και όραμα που εκπηγάζει από τον λαό για ν’ αγκαλιάσει τον λαό.

Δύο δρόμους έχουμε μπροστά μας που οδηγούν στις Προεδρικές Εκλογές του 2023:

Από τη μια,  είναι ο δρόμος των δύο κυβερνητικών υποψηφίων και της μίας πολιτικής. Είναι ο δρόμος των συνεχιστών της διακυβέρνησης Αναστασιάδη με ό,τι αυτό εξυπακούεται: θεσμική διαφθορά, διαπλοκή, κοινωνία πολλαπλών ταχυτήτων.

Από την άλλη, είναι ο δρόμος που οδηγεί σε μια άλλη φιλοσοφία για τη διακυβέρνηση του τόπου. Είναι ο δρόμος ενός δίκαιου κράτους με κοινωνικό πρόσημο, το οποίο θα έχει στο επίκεντρο των πολιτικών του τον απλό πολίτη.

Αυτός είναι ο δρόμος του Ανδρέα Μαυρογιάννη και εκεί ως ΑΚΕΛ συναντιόμαστε μαζί του.

Στηρίζοντας το ΓεΣΥ, όχι στα λόγια αλλά στην πράξη.

Στηρίζοντας τη δημόσια Παιδεία, χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς.

Διευρύνοντας και ενισχύοντας το κοινωνικό κράτος.

Στηρίζοντας ένα βιώσιμο μοντέλο οικονομίας, που δεν καταργεί τα εργασιακά κεκτημένα και που υπηρετεί την πράσινη ανάπτυξη.

Προστατεύοντας το περιβάλλον και τους φυσικούς πόρους του τόπου μας.

Σε αυτό τον αγώνα σας καλώ όλους: Ενωμένοι να παλέψουμε για την αλλαγή!

Φίλες και φίλοι,

Μέχρι τις προεδρικές εκλογές μεσολαβούν οκτώ μήνες.

Οκτώ κρίσιμοι μήνες για την Κύπρο και τον λαό μας.

Στόχος μας είναι το μήνυμα της προοδευτικής αλλαγής να φτάσει σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σπίτι, σε κάθε πολίτη.

Απευθυνόμαστε στην κοινωνία ανεξάρτητα από τα ιδεολογικά πιστεύω και τις κομματικές καταβολές του καθενός.

Σε αυτή την προσπάθεια, εξάλλου, πεποίθησή μας είναι ότι δεν περισσεύει κανείς.

Μας ενώνει η αγάπη για τον τόπο μας.

Μας εμπνέει το καλύτερο αύριο που χρωστάμε στα παιδιά μας. 

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Το ΑΚΕΛ κοιτάει μόνο μπροστά.

Αυτή τη μάχη θα τη δώσουμε ενωμένοι και με ενθουσιασμό και θα την κερδίσουμε!

Για την Κύπρος μας!

Για τον λαό μας!

Μαζί για την αλλαγή!”.

 

Φωτογραφίες Συνδιάσκεψης  Γραφείο Τύπου ΚΕ ΑΚΕΛ

 

Share this post