Φυλάκιση στον Σενέρ Λεβέντ επέβαλε η ΄Αγκυρα

Φυλάκιση στον Σενέρ Λεβέντ επέβαλε η ΄Αγκυρα

Ποινή φυλάκισης ενός έτους επιβλήθηκε στην Τουρκία στον δημοσιογράφο Σενέρ Λεβέντ. Την πληροφορία έδωσε στην δημοσιότητα ο Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος.

Στην συνέχεια, ο κ. Λεβέντ υπενθυμίζει ότι η δίκη αφορά ένα δημοσίευμα της «Αφρίκα-Αβρούπα» με μια γελοιογραφία που θεωρήθηκε από την Άγκυρα ως «προσβλητική».

Ο κ. Λεβέντ προσθέτει τα εξής: «Δικασθήκαμε και αθωωθήκαμε σε δικό μας ‘δικαστήριο’ για την ίδια υπόθεση. Ωστόσο επειδή δεν αναγνώρισαν την απόφαση του δικαστηρίου μας, ξεκίνησαν νέα δίκη για την ίδια υπόθεση στην Άγκυρα. Και με καταδίκασαν ερήμην μου».

Ο Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος προσθέτει τα εξής: «Η φασιστική κυβέρνηση στην Άγκυρα, η οποία έχει εντείνει τις πιέσεις της προς εμάς, στοχεύει και προσπαθεί να εκφοβίσει στην χώρα μας όλους όσους αντιτίθενται στην ίδια. Όπως εκείνοι δεν αναγνωρίζουν την απόφαση του δικού μας ‘δικαστηρίου’ και εγώ δεν αναγνωρίζω την απόφαση του δικού τους δικαστηρίου. Η δικαιοσύνη που έχει στριμωχτεί ανάμεσα στα δυο χείλη ενός δικτάτορα είναι ήδη νεκρή στην Τουρκία».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Share this post