Φωτογραφική έκθεση της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης στην ΔΕΘ

Φωτογραφική έκθεση της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης στην ΔΕΘ

Στο πλαίσιο της  εγκαινισθείσης το Σάββατο από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος , Κυρ. Μητσοτάκη, 86ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ),  διοργανώθηκε από την Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης σε συνεργασία με τον φορέα της Βυζαντινής Θεσσαλονίκης φωτογραφική έκθεση στο περίπτερο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, με θέμα την ιστορία της περίφημης αυτής Σχολής του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Την φωτογραφική έκθεση, η οποία συνιστά την πρώτη συμμετοχή της Θεολογικής Σχολής στην ΔΕΘ, εγκαινίασε ο Υπουργός Ανάπτυξης , Α. Γεωργιάδης,  παρουσία του Υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης, Βουλευτών, του Προέδρου της ΕΟΚΒΕ, και πλήθους κόσμου.
Στην έκθεση προβάλλονται οι ιστορικοί χώροι της Σχολής, σημαντικά εκκλησιαστικά κειμήλια και σπάνια βιβλία της, καθώς και προσωπογραφίες προσωπικοτήτων που συνδέθηκαν με αυτήν.
Το φωτογραφικό υλικό συμπληρώνει σύντομο ιστορικό σημείωμα για την Σχολή, καθώς και αποσπάσματα λόγων του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και του τελευταίου Σχολάρχου, μακαριστού Μητροπολίτου Σταυρουπόλεως Μαξίμου, περί αυτής.
Ειδική εκδήλωση για την Θεολογική Σχολή πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην ΔΕΘ την προσεχή Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου, στις 6.30 μ.μ.
ΕΞΑΛΛΟΥ, την περασμένη Παρασκευή , πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Ι.Θ.Σ.Χ και στην Μονή της Αγίας Τριάδος όμιλος Καθηγητών και φοιτητών του Πανεπιστημίου Κύπρου, υπό την ηγεσία του Πρύτανη  και του Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας Κύπρου, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου Γεωργίου Χριστοδούλου, οι οποίοι ήταν  στην Πόλη για την αναγόρευση του Οικουμενικού Πατράρχου κ.κ. Βαρθολομαίου σε Επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κύπρου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ι.Θ.Σ.Χ. “Οι υψηλοί επισκέπτες έγιναν δεκτοί από τον Καθηγούμενο, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αραβισσού κ. Κασσιανό, ο οποίος είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον κύριο Πρύτανη, παρόντος και του αγίου Αρχιγραμματέως. Ακολούθως, οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στο ναΰδριο, τις αίθουσες διδασκαλίας και την ιστορική Βιβλιοθήκη της Σχολής”.

Share this post