Ευφρόσυνη μέρα στην Κοινότητα Βλάγκας

Ευφρόσυνη μέρα στην Κοινότητα Βλάγκας

Πανηγυρική και ευφρόσυνη ήταν η  ατμόσφαιρα στο εόρτιο  γεύμα της Κοινότητας Βλάγκας και της Περιφερείας Υψωμαθείων, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Κοινοτική αίθουσα των Αγίων Θεοδώρων Βλάγκας χθες τελευταία Κυριακή του 2019 .

Η μέρα ξεκίνησε με τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία ιερούργησε ο Σεβ. Επόπτης της Περιφερείας Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ. Μάξιμος, πλαισιούμενος από τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Βασίλειο Κολοκυθά, απο την Ι. Μητρόπολη Κηφισίας, καί κληρικούς της Περιφερείας.

Μετά την Θ. Λειτουργία οι νεαροί βλαστοί του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Κοντοσκαλίου και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βλάγκας παρουσίασαν στην Κοινοτική Αίθουσα ένα εξαιρετικό εόρτιο πρόγραμμα, το οποίο απέσπασε τα θερμά συγχαρητήρια και τα χειροκροτήματα των πολλών παρευρεθέντων πιστών από την Πόλη, την Αθήνα, την Πάτρα, τη Λήμνο και τον Ορχομενό Βοιωτίας.


Κατά το γεύμα παρέστησαν ο Πανοσιολ. Διάκονος κ. Παΐσιος, εκπρόσωπος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, οι Σεβ. Μητροπολίτες Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανος και Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας, ο Πανοσιολ. Μ. Πρωτοσύγκελλος κ. Ανδρέας και εκπρόσωποι του Δήμου Μεγαλουπόλεως.

Για την κατά πάντα άριστη διοργάνωση του γεύματος και της όλης εκδήλωσης εκοπίασαν οι μητέρες και τα αγαπητά μας παιδιά του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου, υπό την ηγεσία του δραστήριου Πρεσβυτέρου π. Βασιλείου Ιωαννίδη, ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Κασάπογλου, οι κυρίες της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Βλάγκας, υπό την ηγεσίαν της κ. Εύας Θεοδωρίδου, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Βλάγκας Εντιμ. κ. Αναστάσιος Χονδρόπουλος και ο Αντιπρόεδρος Εντιμ. κ. Γεώργιος Χονδρόπουλος και άλλα στελέχη της Κοινότητας, ο Εντιμ. κ. Στυλιανός Γκιουλγκιούν, Πρόεδρος του Μορφωτικού Συνδέσμου Υψωμαθείων και τα μέλη αυτού.

Τέλος, οι μουσικοί της ορχήστρας, με επικεφαλής τον Εντιμ. κ. Ιωάννη Κορδομενίδη, παρουσίασαν πλούσιο μουσικό πρόγραμμα που έτερψε τις ακοές όλων για τρείς σχεδόν ώρες.
Ο Μητροπολίτης Μάξιμος ευχήθηκε σε όλους ευλογημένο παρά Κυρίου και ειρηνικό το επί θύραις νέο έτος 2020! Στο τέλος έδωσε δώρα στα παιδιά .


Η Βλάγκα , που Τουρκικά την αποκαλούν  “Λιάγκα” είναι δίπλα από το Κοντοσκάλι, όπου  βρίσκεται το Yenikapi το λιμάνι του Θεοδοσίου και ακολουθούν τα Ψωμαθιά – “Γιεντί κουλέ“.
Ο ναός της Βλάγκας, ιστορικός και  πολύπαθος (διαχρονικά) τιμάται ση μνήμη των Αγίων Θεοδώρων. Η περιοχή ήταν κατοικημένη από τα βάθη των Βυζαντινών χρόνων. Στο χώρο  του περιβόλου του ναού,   συνεχίζει να λειτουργεί ακόμα, παρά την μεγάλη συρρίκνωση της ομογένειας , Δημοτικό σχολείο.

Share this post