Ευχές από Μπάιντεν και Πούτιν στον Τραμπ για γρήγορη ανάρρωση

Ευχές από Μπάιντεν και Πούτιν στον Τραμπ για γρήγορη ανάρρωση

Ευχές για αποκατάσταση της υγείας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, που νόσησε από κορωνοϊό, έστειλαν ο ανθύποψήφιος του στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, Τζο Μπάιντεν, και ο Ρώσος πρόεδρος , Βλαντιμίρ Πούτιν.  

Με ένα σύντομο μήνυμα στα social media, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών  ευχήθηκε στον αντίπαλο του  ταχεία ανάρρωση.

Στο μήνυμα του, ο Μπάιντεν έγραψε: «Η Τζιλ κι εγώ ευχόμαστε στον πρόεδρο Τραμπ και την Πρώτη Κυρία Μελάνια Τραμπ ταχεία ανάρρωση. Θα εξακολουθήσουμε να προσευχόμαστε για την υγεία και την ασφάλεια του προέδρου της οικογένειας του».

 Το τεστ κορωνοϊού, στο οποίο υποβλήθηκε ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, λίγες ώρες μετά τη διάγνωση του Ντόναλντ και της Μελάνια Τραμπ με COVID-19, ήταν αρνητικό.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γιατρός του κ. Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι  τόσο ο υποψήφιος πρόεδρος, όσο και η σύζυγός του, διαγνώστηκαν αρνητικοί στον κορωνοϊό, ενώ ανάλογο ήταν το αποτέλεσμα και για την υποψήφια αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις. 

«Ελπίζω ότι αυτό θα χρησιμεύσει ως υπενθύμιση: φοράτε μάσκα, τηρείτε τις αποστάσεις και να πλένετε τα χέρια σας», έγραψε στο Twitter ο Μπάιντεν. 

Αρνητικό ήταν το τεστ Covid-19, στο οποίο υποβλήθηκε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Μάικ Πενς και η σύζυγός του. Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του, ο αντιπρόεδρος Πενς πραγματοποιεί καθημερινά τεστ για τον ιό και σήμερα το πρωί εμφανίστηκε και πάλι αρνητικός. «Η υγεία του αντιπροέδρου παραμένει καλή και εύχεται στο ζεύγος Τραμπ ταχεία ανάρρωση», πρόσθεσε ο εκπρόσωπός του Πεν.

Εξάλλου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εκτίμησε σε ένα προσωπικό μήνυμα  προς τον Ντόναλντ Τραμπ πως η «ζωτικότητά του» θα του επιτρέψει να ξεπεράσει τον «επικίνδυνο» νέο κορονοϊό.  «Είμαι πεπεισμένος πως η φυσική ζωτικότητά σας, το ψυχικό σας σφρίγος και η αισιοδοξία σας θα σας βοηθήσουν να νικήσετε αυτόν τον επικίνδυνο ιό», ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος σε τηλεγράφημα προς τον Αμερικανό ομόλογό του, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας δήλωσε  πως η Ρωσία εύχεται «στον πρόεδρο Τραμπ ταχεία και άνετη ανάρρωση» στη διάρκεια  τηλεφωνικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων. Ο Πεσκόφ ανέφερε  πως ο Βλαντίνιρ Πούτιν σκέπτεται να εμβολιαστεί κατά του νέου κορονοϊού και είπε ότι η  Μόσχα  έχει αναπτύξει ένα αποτελεσματικό εμβόλιο, το οποίο ονόμασε
Sputnik-V. «Όταν το κάνει, θα το ανακοινώσουμε», πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

Το εμβόλιο Sputnik-V, που ονομάστηκε έτσι από τον πρώτο σοβιετικής κατασκευής τεχνητό δορυφόρο στην Ιστορία, αντιμετωπίστηκε με επιφυλάξεις σε όλο τον κόσμο, κυρίως γιατί δεν έχει φθάσει στην τελική φάση των δοκιμών. Ο Πούτιν είχε δηλώσει πως εμβολιάστηκε η κόρη του και πολλοί Ρώσοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν έκτοτε ότι θα εμβολιαστούν με το Sputnik-V.

Οι τελικές δοκιμές είναι ακόμη σε εξέλιξη σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, ωστόσο η Ρωσία αποφάσισε να αναπτύξει το εμβόλιο για τους επαγγελματίες υγείας σε εθελοντική βάση. Η Ρωσία, όπως και πολλές ευρωπαϊκές χώρες, βρίσκεται αντιμέτωπη με μια νέα αύξηση των μολύνσεων.

 

 

 

 

 

 

Share this post