Ευάγγελος Βενιζέλος : Εσχατολογικά το μέλλον μας είναι άφυλο, δεν υπάρχει μετά την Ανάσταση έμφυλη κατάσταση

Ευάγγελος Βενιζέλος : Εσχατολογικά το μέλλον μας είναι άφυλο, δεν υπάρχει μετά την Ανάσταση έμφυλη κατάσταση

 

Όπως είναι γνωστό αργά προχθές η Βουλή των Ελλήων ψήφισε σε νόμο,  με ευρεία πλειοψηφία 175 ψήφων υπέρ, έναντι 77 κατά,  46 αποχές και 2 παρών το κυβερνητικό νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Το νομοσχέδιο, με  τίτλο «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις», είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση από τις 24 μέχρι τις  31 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 21:00.

Μιά μέρα, πριν από την δημόσια διαβούλευσης το μη κερδοσκοπικό  Σωματείο  ” Κύκλος Ιδεών”, που  ιδρύθηκε το 2015 από τον καθηγητή Διεθνούς Δικαίου στο ΑΠΘ και πρώην αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβένησης , Ευάγγελο Βενιζέλο, οργάνωσε συζήτηση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, με θέμα: «Γάμος ομοφύλων, τεκνοθεσία, παρένθετη μητρότητα. Συνταγματικό πλαίσιο και νομοθετική ρύθμιση». 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στη συζήτηση , την οποία συντόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, πήραν μέρος οι : Αικατερίνη Φουντεδάκη, Καθηγήτρια, Νομική Σχολή, ΑΠΘ, Αντώνης Καραμπατζός, Καθηγητής, Τη Νομική Σχολή, ΕΚΠΑ, Λίνα Παπαδοπούλου, Καθηγήτρια, Νομική Σχολή, ΑΠΘ*.

Παρά την ψήφιση του νόμου «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις», η συζήτηση διατηρεί το ενδιαφέρον και την επικαιρότητα της και γι’ αυτό την δημοσιεύουμε αυτούσια (η απομαγνητοφώνηση έγινε από τους οργανωτές) και με ανάρτηση του σχετικού βίντεο. 

Η Εκκλησία δεν πρόκειται ποτέ να υποχρεωθεί να ιερολογήσει γάμους ομοφύλων. by ARISTEIDIS VIKETOS on Scribd


*Οι απόψεις, που διατυπώνονται, απηχούν αυτές των συζητητών

Share this post