Έτοιμος να αποσυρθεί ο Αθηνών Ιερώνυμος Β’, αν το ζητήσουν Ιεράρχες

Έτοιμος να αποσυρθεί ο Αθηνών Ιερώνυμος Β’, αν το ζητήσουν Ιεράρχες

“Εμείς και το Πατριαρχείο (Οικουμενικό) είμαστε μια οικογένεια και πρέπει να συμπορευόμαστε για την ωφέλεια όλων μας”.

Στο θέμα της απόσυρσής του από τον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο αναφέρθκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος Β’. “Αν το ζητήσουν οι ιεράρχες είμαι έτοιμος. Αν το θέλει ο Θεός, πάλι έτοιμος είμαι”, δήλωσε σε αποκλειστική συνέντευξη στην ΕΡΤ.

Ο κ. Ιερώνυμος , μεταξύ άλλων, μίλησε για την εκκλησιαστική περιουσία, το έργο της Εκκλησίας, την κηδεία του βασιλιά Κωνσταντίνου, τον πόλεμο στην Ουκρανία και το εκκλησιατικό πρόβλημα , που προκάλεσε η Εκκλησία Ρωσίας, και άλλα. Ειδικά για να μην αναγνωριστεί η αυτοκεφαλία της Ορθόδοξης Εκκλησίας Ουκρανίας ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Β’ ήταν αποκαλυπτικός:  “Υπήρξαν πιέσεις, υπήρξαν διάφορες εκδηλώσεις, διάφορες προσφορές, διάφορες πιέσεις. Αυτά ασκήθηκαν και στην Εκκλησία της Ελλάδος”.

Για τις σχέσεις Εκκλησίας Ελλάδος και Οικουμενικού Πατριαρχείου ο κ. Ιερώνυμος υπογράμμισε: “εμείς και το Πατριαρχείο είμαστε μια οικογένεια και πρέπει να συμπορευόμαστε για την ωφέλεια όλων μας”.

 

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην ΕΡΤ: Αν βρεθεί ομάδα αρχιερέων και μου πει να αποσυρθώ θα είναι μια ευλογημένη απόφαση – ertnews.gr

 

 

Share this post