Εσπερινός στο Φανάρι με τον Κύπρου Γεώργιο

Εσπερινός στο Φανάρι με τον Κύπρου Γεώργιο

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ. Γεώργιος, ο οποίος πραγματοποιεί Ειρηνική επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, χοροστάτησε απόψε, Σάββατο 4 Μαρτίου 2023, στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, κατά την Ακολουθία του Εσπερινού της Κυριακής της Ορθοδοξίας.

Κατά τον Εσπερινό εκκλησιάστηκε και ομάδα μαθητών και εκπαιδευτικών του Ζαππείου της Πόλης.

Αύριο θα τελεσθεί το Συλλείτουργο του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Γεωργίου, συλλειτουργούντων ιεραρχών του Οικουμενικού Θρόνου και της Εκκλησίας της Κύπρου. Την κυβέρνηση της Ελλάδος θα εκπροσωπήσει ο ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας. 

Το Συλλείτουργο θα μεταδίδεται τηλεοπτικά ( έναρξη 07: 30 ώρα Κύπρου) από την ΕΡΤ world

Το πρωί εορτή του δια κολλύβων θαύματος  του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Τήρωνος, πανηγύρισε στην Κωνσταντινούπολη  ο Ι. Ναός των Αγίων Θεοδώρων της Κοινότητος Βλάγκας, της Περιφερείας Υψωμαθείων.

Στην  Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο  Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος. 

Τον Μακαριώτατο και την συνοδεία του, υποδέχθηκε με τιμή και προσφώνησε  ο  Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ. Μάξιμος, επόπτης της Περιφερείας Υψωμαθείων.

Ο Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ. Μάξιμος επεσήμανε ότι για πρώτη φορά ευλογεί την Ρωμαίικη Ορθόδοξη κοινότητα της περιοχής προκαθήμενος της Εκκλησίας Κύπρου.

Στο ναό σώζεται από τα Σεπτεμβιανά καμμένο απότμημα λειψάνων του Αγίου.

Share this post