Ερώτηση στον Γενικό Εισαγγελέα για τα «χρυσά» διαβατήρια και δικηγορικά γραφεία Υπουργών

Ερώτηση στον Γενικό Εισαγγελέα για τα «χρυσά» διαβατήρια και δικηγορικά γραφεία Υπουργών

Η έρευνα της Ερευνητικής Επιτροπής συνιστά οιωνοί δικαστική διαδικασία
Η εφημερίδα “Χαραυγή” σε ρεπορτάζ για το Επενδυτικό Πρόγραμμα και τα “χρυσά” διαβατήρια , το οποίο αναδημοσιεύτηκε σε πολλά αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης , φέρει ως εμπλεκόμενα δικηγορικά γραφεία , τα οποία έχουν σχέση με νυν και πρώην μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου. Συγκεκριμένα γίνεται αναφορά στην κυρία Έμιλυ Γιολίτη και τους κυρίους Κυριάκο Κούσιο, Μάριο Δημητριάδη και τον νυν βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, Σάββα Αγγελίδη. 
Με αφορμή το δημοσίευμα υποβάλαμε το πρωί ερώτηση στον Γενικό Εισαγγελέα, Γιώργο Σαββίδη, κατά πόσον έχει δώσει οδηγίες να διερευνυθούν τα όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ για τα συγκεκριμένα πρόσωπα και αν όχι για ποιό λόγο. 

Αυθημερόν πήραμε από το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα την πιο κάτω απάντηση:

“Αγαπητέ κ. Βικέτο,

Σε σχέση με το ερώτημά σας, σημειώνω ότι στις 7 Σεπτεμβρίου 2020 ο Γενικός Εισαγγελέας προχώρησε στον διορισμό ανεξάρτητης Ερευνητικής Επιτροπής, με διευρυμένους όρους εντολής ως προς τη διερεύνηση των κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεων αλλοδαπών επενδυτών και επιχειρηματιών και το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα (ΚΕΠ) από το 2007 έως και την 17η Αυγούστου 2020.

Συγκεκριμένα, η έρευνα που διεξάγεται από την Ερευνητική Επιτροπή, η οποία συνιστά οιωνοί δικαστική διαδικασία, σκοπό έχει να καταδείξει όχι μόνο κατά πόσον εφαρμόστηκαν ορθά οι σχετικές νομοθεσίες, τα κριτήρια και οι διαδικασίες, οι όροι και οι προϋποθέσεις του ΚΕΠ περιλαμβανομένων και των οικονομικών κριτηρίων που θα έπρεπε να ικανοποιούνται από τους αλλοδαπούς επενδυτές, αλλά και το κατά πόσον προκύπτουν οποιαδήποτε στοιχεία ή γεγονότα τα οποία καταλογίζουν ευθύνες σε οποιοδήποτε εμπλεκόμενο, καθώς και που να δικαιολογούν την πιθανή έναρξη της διαδικασίας εξέτασης αποστέρησης της κυπριακής υπηκοότητας.

Για εύκολη αναφορά, επισυνάπτω το σχετικό Διάταγμα όπως δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας”.

Όροι Ερευνητικής Επιτροπής by ARISTEIDIS VIKETOS

 

Η συνέντευξη Αναστασιάδη

Στον απόηχο της συνέντευξης του προέδρου Αναστασιάδη στον Γ. Καρεκλά έγινε το μεσημέρι στο SIGMA , στην τηλεοπτική εκπομπή “ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ”  που παρουσιάζουν οι Γεωργία Κωνσταντίνου και Χρήστος Μιχάλαρος, έντονη συζήτηση μεταξύ των κυρίων Ν. Τορναρίτη(ΔΗΣΥ) , Στ. Στεφάνου (ΑΚΕΛ) και Χρύση Παντελίδη (ΔΗΚΟ)

Ο βουλευτής Κωστής Ευσταθίου δήλωσε ότι η ΕΔΕΚ επιμένει  στην πλήρη και ολοκληρωμένη έρευνα για όλα όσα αφορούν τις πολιτογραφήσεις

 

Share this post