Ερντογάν:”Το αν θα μπει η Τουρκία στις 10 μεγαλύτερες οικονομίες εξαρτάται από τις εκλογές”

Ερντογάν:”Το αν θα μπει η Τουρκία στις 10 μεγαλύτερες οικονομίες εξαρτάται από τις εκλογές”

Κωνσταντινούπολη, Μηνάς Βασιλειάδης

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε  ότι, μετά από τις επικείμενες εκλογές, θα φανεί το αν η Τουρκία καταφέρει να μπει στις 10 μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου.

Το να σπάσει η Τουρκία, είπε ο κ. Ερντογάν, τα δεσμά της «αναπτυσσόμενης χώρας» και να αναδειχθεί «ανάμεσα στις 10 μεγαλύτερες οικονομίες» εξαρτάται από την επιλογή των πολιτών στις γενικές εκλογές του 2023.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, η Τουρκία κατείχε το 2013 την 16η θέση διεθνώς με ΑΕΠ $957.78. Πέρυσι (2021) κατείχε την 18η θέση με ΑΕΠ $809.55 δις.

Μιλώντας στη συνεδρίαση των επικεφαλής των τοπικών οργανώσεων του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) στην Άγκυρα, ο κ. Ερντογάν είπε ότι εκλογές που θα διεξαχθούν το 2023 θα γίνουν σε μια περίοδο που οι παγκόσμιες κρίσεις ταράζουν ριζικά το διοικητικό και το οικονομικό σύστημα στον κόσμο. Η «παγκόσμια κρίση» έφερε στην Τουρκία, «εκτός από κινδύνους, και σημαντικές ευκαιρίες», ανέφερε.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη δέσμευση του κ. Ερντογάν, μαζί με την καταπολέμηση του πληθωρισμού, αποτελούν στόχους του, όπως έχει ο ίδιος επαναλάβει κατά τη διάρκεια προεκλογικών περιόδων.

Ο πληθωρισμός, σύμφωνα με  τη Στατιστική Υπηρεσία, έφτασε στο  69,97%, αν και οι πραγματικές αυξήσεις, με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωποι οι πολίτες, είναι σε ορισμένες περιπτώσεις κατά πολύ υψηλότερες.

«Χάρη στη δημοκρατία και την αναπτυξιακή υποδομή που απέκτησε η χώρα μας την 20ετία που μας πέρασε, ξεπεράσαμε με επιτυχία πολλές δοκιμασίες», είπε ο κ. Ερντογάν, αναφερόμενος στην περίοδο που κατέχει τα ηνία της χώρας.

Μαζί με το επιτελείο του, πρόσθεσε, μεταρρύθμισαν την Τουρκία. Έλαβαν αποφάσεις για την ασφάλεια, για τη διοίκηση και για την οικονομία της χώρας που, όπως ανέφερε, «αποτελεί ελπίδα όχι μονάχα των δικών της πολιτών, αλλά όλων των αδερφών της στην περιοχή της, όλων των καταπιεσμένων στον κόσμο. Έτσι, οι εκλογές το 2023 είναι σημαντικές για την Τουρκία», κατέληξε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Share this post