Ερντογάν : Οι εκλογές του 2023 θα είναι “σημείο καμπής και όχι θέμα ΑΚΡ”

Ερντογάν : Οι εκλογές του 2023 θα είναι “σημείο καμπής και όχι θέμα ΑΚΡ”

“Η γέννηση της μεγάλης και πανίσχυρης Τουρκίας είναι πολύ κοντά”, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος

Κωνσταντινούπολη, Μηνάς Βασιλειάδης

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι εκλογές του 2023 θα είναι σημείο καμπής πιο πολύ για τη χώρα μας και το έθνος μας, παρά για το AKP ή εμάς», είπε ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε Συνέδριο του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης(ΑΚΡ) στην Άγκυρα με τους επικεφαλής των τοπικών οργανώσεων του κόμματος και δημάρχους.

Απευθύνοντας κάλεσμα στους δημάρχους που έχουν εκλεγεί με το κόμμα του, ο κ. Ερντογάν είπε: «Θα πρέπει να συμβάλουν στην καταπολέμηση του πληθωρισμού με μείωση των τιμολογίων νερού τουλάχιστον όσο η μείωση του ΦΠΑ». Κατόπιν διευκρίνισε τη μείωση, καλώντας για θέσπιση ΦΠΑ στο 7%.

Ο κ. Ερντογάν τόνισε πως «δε θα συγχωρήσουμε αυτούς που θυματοποιούν τον λαό μας με οπορτουνισμό και απληστία και θα λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους» και συνέχισε:

«Όπως θεσπίσαμε στη χώρα μας τη γαλήνη, έτσι ακριβώς θα πράξουμε και στο μέλλον. Η γέννηση της μεγάλης και πανίσχυρης Τουρκίας είναι πολύ κοντά. Είναι εύκολο για εμάς να παλέψουμε με αντιπάλους που γνωρίζουμε στην περιοχή μας και στον κόσμο. Ανεξάρτητα  από το πόσο ύπουλες από το πόσο ύπουλες μεθόδους χρησιμοποιούν, τις γνωρίζουμε», είπε επίσης. «Έχουμε αντιμετωπίσει τον Κιλιτσντάρογλου έμμεσα ή άμεσα 10 φορές και 10 φορές τον έχουμε θάψει στην κάλπη. Κύριε Κεμάλ, δεν είστε άξιος». Δόξα τω Θεώ η Τουρκία είναι μια χώρα που συνεχώς αυξάνει τους στόχους της, μετατρέποντας την κάθε κρίση σε ευκαιρία», είπε κ. ο Ερντογάν και διαβεβαίωσε ότι «δεν θα εγκαταλείψουμε αυτόν τον αγώνα μέχρι να καταστήσουμε τη χώρα μας μια από τις 10 μεγαλύτερες οικονομίες στον κόσμο».

Εικόνα

Να σημειωθεί ότι ο κ. Ερντογάν είχε πρωτοανακοινώσει τον στόχο του αυτόν σε επιχειρηματίες διεθνούς εμβέλειας, στις 2 Αυγούστου του 2016, σε ομιλία του ενώπιόν τους στο Προεδρικό Μέγαρο στην Άγκυρα (στην ‘Οικονομική Συνάντηση Υψηλού Επιπέδου’). Σύμφωνα με το κείμενο από την ιστοσελίδα της Προεδρίας, ο κ. Ερντογάν είχε υπογραμμίσει πως «στόχος είναι η Τουρκία, το 2023, να καταστεί μία εκ των 10 πιο ανεπτυγμένων οικονομιών του κόσμου, να αυξηθεί το ΑΕΠ στα $2 τρις, να αυξηθεί το κατά κεφαλήν (ετήσιο) εισόδημα στις $25.000 (σ.σ. 340.000ΛΤ) και το εξωτερικό εμπόριο να φθάσει το $1 τρις».

ΦΩΤΟ : Akparti

Share this post