Ερντογάν: Ο επικεφαλής ενός ισλαμιστικού καθεστώτος, που ενσαρκώνει το τουρκικό κράτος

Ερντογάν: Ο επικεφαλής ενός ισλαμιστικού καθεστώτος, που ενσαρκώνει το τουρκικό κράτος

Στον απόηχο των χθεσινών προεδρικών και βουλευτικών εκλογών στην Τουρκία δημοσιεύται σήμερα στο foreignaffairs.gr άρθρο του δρ. Θεόδωρου Τσακίρη, αναπληρωτή καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, ο οποίος εστιάζει στις ιδεολογικές αντιλήψεις του Τούρκου Προέδρου.

“Ο Ερντογάν αποτελεί τον επικεφαλής ενός ισλαμιστικού καθεστώτος που ενσαρκώνει πλέον το τουρκικό κράτος. Ο Ερντογάν είναι ο αρχιτέκτονας της ιδεολογικής αποδόμησης του Κεμαλισμού και της αντικατάστασής του από ένα νέο ιδεολόγημα που σε μεγάλο βαθμό ομοιάζει με το πολιτικό πρόγραμμα της Αιγυπτιακής Μουσουλμανικής Αδελφότητας, επίγονο της οποίας, όπως πολύ σωστά υπογραμμίζει ο Γάλλος Αραβολόγος Gilles Kepel, αποτελεί το ίδιο το ΑΚΡ, γράφει, μεταξύ άλλων, ο δρ. Θ. Τσακίρης.

Αναφορικά με το Κυπριακό επισημαίνει:  “Πλέον, η επιστροφή στο πλαίσιο συζήτησης της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας (ΔΔΟ) δεν συζητείται από την Τουρκία και αυτό πρέπει να επισπεύσει και την αλλαγή παραδείγματος της ακολουθούμενης πολιτικής στο Κυπριακό από την πλευρά Λευκωσίας και Αθηνών”.

Διαβάστε το άρθρο στον σύνδεσμο

Οι πηγές της τουρκικής συμπεριφοράς | Foreign Affairs – Hellenic Edition

* Τα ενυπόγραφα κείμενα απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων τους/  ΦΩΤΟ: @RTErdogan

Share this post