Επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Κύπρου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Κύπρου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Η επίσημη τελετή της αναγόρευσης  θα πραγματοποιηθεί στην Μεγάλη Αίθουσα του Θρόνου του  Οικουμενικού  Πατριαρχείου , στο Φανάρι.

Στις 10 Σεπτεμβρίου 2022 (ώρα 11 πμ)  το Πανεπιστήμιο Κύπρου θα υλοποιήσει την από 6 Μαΐου 2015 ομόφωνη απόφαση της  Συγκλήτου  –μετά από εισήγηση του Συμβουλίου της Φιλοσοφικής Σχολής, επί Κοσμητείας του αείμνηστου καθηγητή Μιχάλη Πιερή– για την απονομή του τίτλου του Επιτίμου Διδάκτορος της Σχολής στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Για τον σκοπό αυτό θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη αποστολή , αποτελούμενη  από τον Πρόεδρο και μέλη του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Κύπρου, τον Πρύτανη και την Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, τον Κοσμήτορα και τους τρεις Προέδρους των Τμημάτων της Φιλοσοφικής Σχολής και τα 25 μέλη -ηθοποιούς και τεχνική υποστήριξη-  του Θεατρικού Εργαστηρίου Πανεπιστημίου Κύπρου (Θ.Ε.ΠΑ.Κ).

Πριν  από την τελετή η αποστολή θα προσκηνύσει στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου και θα ξεναγηθεί στους χώρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου. 

Η επίσημη τελετή της αναγόρευσης του Οικουμενικού Πατριάρχη θα πραγματοποιηθεί στην Μεγάλη Αίθουσα του Θρόνου στο Οικουμενικό  Πατριαρχείο , στο Φανάρι, και περιλαμβάνει:

*Προσφώνηση από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητή Τάσο Χριστοφίδη

*Παρουσίαση του έργου και της προσωπικότητας του Παναγιωτάτου από τον Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου, κ. Σπυρίδωνα Τζούνακα

*Αναγόρευση

*Ανάγνωση του Ψηφίσματος από τον Κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητή Martin Hinterberger

*Περιένδυση του τιμωμένου με την τήβεννο του Πανεπιστημίου Κύπρου από τον Πρύτανη

*Αντιφώνηση από την Α. Θ. Παναγιότητα, τον Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικό

Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Το απόγευμα του Σαββάτου,  στις 18.30, τα μέλη του Θ.Ε.ΠΑ.Κ  θα ερμηνεύσουν στο Ζωγράφειο Λύκειο το έργο “Nερά της Κύπρου, της Συρίας, και της Αιγύπτου”

Επιλογή, επιμέλεια κειμένων, σκηνοθεσία:  Μιχάλης Πιερής(+),

Μουσική: Ευαγόρας Καραγιώργης,

Ενδυματολογική επιμέλεια: Σταύρος Αντωνόπουλος,

Υπεύθυνη παραγωγής, βοηθός σκηνοθέτις: Σταματία Λαουμτζή

 

ΦΩΤΟ: Νίκος Παπαχρήστου/Οικουμενικό Πατριαρχείο

Share this post