Επίθεση στα βόρεια της Συρίας, ανακοίνωσε ο Ερντογάν

Επίθεση στα βόρεια της Συρίας, ανακοίνωσε ο Ερντογάν

Η Τουρκία θα πραγματοποιήσει μία πολεμική επιχείρηση στα ανατολικά του ποταμού Ευφράτη, στα βόρεια της Συρίας σε μία περιοχή που ελέγχεται από τους Κούρδους πολιτοφύλακες (YPG), ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο Ερντογάν υποστήριξε πως τόσο η Ουάσιγκτον, όσο και η Μόσχα είναι ενήμερες για την επίθεση.
«Εισήλθαμε στην Αφρίν, στην Τζαραμπλούς, στην Αλ-Μπαμπ, τώρα θα εισέλθουμε και στα ανατολικά του Ευφράτη. Μοιραστήκαμε αυτές τις πληροφορίες με τη Ρωσία και τις ΗΠΑ. Όσο συνεχίζεται η παρενόχληση [από τους Κούρδους δεν μπορούμε να μένουμε αδρανείς», είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

«Κάναμε υπομονή για καιρό, αλλά η υπομονή μας τελείωσε», πρόσθεσε. 

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα Sabah, οι συνομιλίες μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ για μια ασφαλή ζώνη στη βόρεια Συρία, κατέρρευσαν. Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε πει πως, εάν οι συνομιλίες κατέρρεαν και οι απειλές κατά της Τουρκίας συνεχιζόταν, τότε η Άγκυρα θα εξαπέλυε μια επιθετική επιχείρηση στα ανατολικά του Ευφράτη, για να διώξει τις κουρδικές πολιτοφυλακές από την περιοχή.
Η Τουρκία θέλει να δημιουργήσει τη δική της ασφαλή ζώνη 20 μιλίων στη βόρεια Συρία, αν δεν καταφέρει να καταλήξει σε συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Share this post