Επιστολή στην Σπέχαρ για τα οδοφράγματα

Επιστολή στην Σπέχαρ για τα οδοφράγματα

Η  UNFICYP εξισώνει την Κυπριακή Δημοκρατία με το παράνομο κατοχικό καθεστώς.

“Εκείνοι που προβάλλουν προσκόμματα για άνοιγμα των οδοφραγμάτων είναι το παράνομο κατοχικό καθεστώς και τα Ηνωμένα Έθνη θα έπρεπε να απευθυνθούν στην πηγή του προβλήματος και όχι να απευθύνονται επί ίσοις όροις και  στους Ελληνοκυπρίους και στους Τουρκοκυπρίους και να κρατούν ίσες αποστάσεις”, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος.

Σχολίαζε στην εκπομπή του ΡΙΚ “Από Μέρα σε Μέρα”, την επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλε η Κυπριακή Δημοκρατία στην ειδική αντιπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, αναφορικά με δημόσιες τοποθετήσεις της UNFICYP/ΟΥΝΦΙΚΥΠγια την επαναλειτουργία των οδοφραγμάτων.

Ο κύριος Κούσιος τόνισε ότι η αντίδραση του προέδρου Αναστασιάδη ήταν αναγκαία, λόγω και της στάσης που τήρησαν τα Ηνωμένα Εθνη στην Κύπρο, όταν αναστέλλετο προσωρινά η λειτουργία τεσσάρων σημείων διέλευσης από την Κυπριακή Δημοκρατία, για σκοπούς καθαρά καλύτερου ελέγχου, όταν η πανδημία του κορωνοϊού βρισκόταν σε έξαρση.

Τόνισε, επίσης, ότι από τα Ηνωμένα Εθνη αναμενόταν τουλάχιστον, ανάλογη αντίδραση όταν στα κατεχόμενα ξεσπούσε πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ της παράνομης κυβέρνησης και του Μουσταφά Ακιντζί, για τη συναντίληψη που επιτεύχθηκε μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων για σταδιακό άνοιγμα των οδοφραγμάτων από τις οκτώ Ιουνίου.

Τα Ηνωμένα Εθνη, είπε ο κύριος Κούσιος, “έπρεπε να απευθυνθούν στην ψευδοκυβέρνηση και όχι να προσπαθούν να εξισώσουν έστω και άθελά τους την Κυπριακή Δημοκρατία με το παράνομο κατοχικό καθεστώς”.

Share this post