Επιστολή διαμαρτυρίας κατά του Νετανιάχου 54 Ελλήνων Εβραίων που σπούδασαν στο Ισραήλ

Επιστολή διαμαρτυρίας κατά του Νετανιάχου 54 Ελλήνων Εβραίων που σπούδασαν στο Ισραήλ

Επιστολή διαμαρτυρίας, στην οποία εκφράζουν «την ανησυχία και την απογοήτευσή τους για τη Δικαστική Ανατροπή που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση Νετανιάχου που αλλάζει τα βασικά θεμέλια της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας και περιλαμβάνει σαφή κίνδυνο για την ποιότητα της δημοκρατίας στο Ισραήλ», επέδωσαν 54 Έλληνες Εβραίοι που σπούδασαν σε ακαδημαϊκά ιδρύματα του Ισραήλ στον Ισραηλινό υπουργό Επιστημών και Τεχνολογίας του Ισραήλ Οφίρ Ακούνις.

Ο Ισραηλινός υπουργός πήγε στη Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχει στην πορεία μνήμης για την 80ή επέτειο από τον εκτοπισμό των πρώτων Εβραίων της πόλης στο στρατόπεδο εξόντωσης του Άουσβιτς.

«Πρόκειται για Ανατροπή που προκαλεί διχασμό στην ισραηλινή κοινωνία και μεγάλη ανησυχία στους Εβραίους της Διασποράς», αναφέρουν οι υπογράφοντες την επιστολή και καλούν τον κ. Ακούνις ν’ ασκήσει την επιρροή του «για να σταματήσουν οι σχετικές νομοθετικές διαδικασίες που δρομολογούνται από την κυβέρνηση σας, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος βαθιάς πόλωσης που θα μπορούσε να προκαλέσει καταστροφικά αποτελέσματα».

Πηγή: naftemporiki.gr / ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share this post