Επιστολή Αναστασιάδη στον Μπάιντεν – Συνέντευξη στον ΑΝΤ1 Κύπρου [ΒΙΝΤΕΟ]

Επιστολή Αναστασιάδη στον Μπάιντεν – Συνέντευξη στον ΑΝΤ1 Κύπρου [ΒΙΝΤΕΟ]

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ζητώντας την παρέμβαση του στο Κυπριακό,  υποδκνείοντας και τις αρνητικές θέσεις με τις οποίες πήγε η Τουρκία και τ/κ πλευρά στη Γενεύη.  Αυτό αποκάλυψε ο ίδιος ο πρόεδρος σε αποκλειστική συνέντευξη στον στον ΑΝΤ1 και στον Αρχισυντάκτη του , Κυριάκο Πομηλορίδη.

Στην συνέντευξη , που μεταδόθηκε χθες βράδυ στο κεντρικό τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, ο πρόεδρος Αναστασιάδης:

* Διευκρίνισε ότι δεν έχει λάβει απάντηση από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες στο αίτημα του για τη διεξαγωγή μιας άτυπης τριμερούς με τον Τουρκοκύπριο Ηγέτη, Ερσίν Τατάρ.

*Επιβεβαίωσε εμμέσως τις μεθοδεύσεις των Βρετανών και τα όσα διαμείφθηκαν στη Γενεύη και τις αναφορές του Γκουτέρες από που πηγάζει η κυριαρχία

*Διαμήνυσε ότι δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η σύγκλιση της πενταμερούς, εάν η Τουρκία επιμένει στη λύση δύο κρατών.

Όσον αφορά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιου του Ιουνίου, ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει θετική ατζέντα για την Τουρκία, αν επιμένει στη σκληρή της στάσης για το Κυπριακό, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο άσκησης βέτο από την Κυπριακή Δημοκρατία.

 

Share this post