Επισκέπτης καθηγητής ο Χρ. Στυλιανίδης

Επισκέπτης καθηγητής ο Χρ. Στυλιανίδης

Σε LSE, RUB και Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Καθήκοντα Επισκέπτη Καθηγητή (Visiting Professor in Practice) στο Τμήμα Πολιτικής της Υγείας στη London School of Economics (LSE) της Μεγάλης Βρετανίας, ανέλαβε επίσημα ο τέως Ευρωπαίος Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης, μετά και από τη θετική απόφαση του Κολεγίου των Επιτρόπων.
Καθήκοντα ανέλαβε και ως μέλος του ακαδημαϊκού προσωπικού στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας-Κύπρου, καθώς και ως Επισκέπτης Καθηγητής (Visiting International Professor) στο Ruhr Universität Bochum (RUB) Research School της Γερμανίας.
Όπως αναφέρεται στο σκεπτικό των τριών Πανεπιστημίων, το έργο του Χρήστου Στυλιανίδη είναι αναγνωρισμένο τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Τονίζουν δε ότι με την πλούσια γνώση και εμπειρία που απέκτησε ως Επίτροπος υπεύθυνος για την ανθρωπιστική βοήθεια και τη διαχείριση κρίσεων, θα συμβάλει καθοριστικά στην ενίσχυση της μελέτης και έρευνας σε θέματα αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών, όπως επιδημίες και φυσικές καταστροφές, καθώς και στην αντιμετώπιση ανθρωπιστικών κρίσεων.


Υπό τη νέα του ιδιότητα, ο Χρήστος Στυλιανίδης, θα συμβάλει στην επίτευξη του στόχου των τριών πανεπιστημίων που είναι η δημιουργία μιας νέας γενιάς επαγγελματιών της δημόσιας υγείας και της αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών η οποία θα είναι ικανή να αναλαμβάνει καινοτόμες πρωτοβουλίες στον απαιτητικό τομέα της διαχείρισης κρίσεων και καταστροφών, σημειώνεται.
Πηγή: ΚΥΠΕ

 

Share this post