Επίσημη αντιπροσωπεία της Εκκλησίας Ρώμης στο Φανάρι για την εορτή του Αποστόλου Ανδρέα

Επίσημη αντιπροσωπεία της Εκκλησίας Ρώμης στο Φανάρι για την εορτή του Αποστόλου Ανδρέα

*Ο Μ. Εσπερινός της εορτής του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου (βίντεο)

Επίσημη Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ρώμης επισκέπτεται την Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου προκειμένου να παραστεί, αύριο, Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020, στην εορτή της μνήμης του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, ιδρυτού της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως.

Η Αντιπροσωπεία, με επί κεφαλής τον Σεβ. Καρδινάλιο κ. Kurt Koch, Πρόεδρο του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Προώθηση της Χριστιανικής Ενότητας, και μέλη της, τον Θεοφιλ. Επίσκοπο κ. Brian Farrell, Γραμματέα του Συμβουλίου, και τον Πανοσιολ. π. Andrea Palmieri, Υπογραμματέα, έγινε δεκτή σήμερα από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδια ατμόσφαιρα, παρέστη και ο Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Αγαθάγγελος Σίσκος, Αρχειοφύλακας του Πατριαρχείου, Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής επί του Διαλόγου με την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.

 

Το απόγευμα τελέστηκε ο Μ. Εσπερινός της εορτής του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, ιδρυτού της Εκκλησίας του Βυζαντίου, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μύρων κ. Χρυσοστόμου. 

ΦΩΤΟ: Ν. Μαγγίνας

 

Εξάλλου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης  Βαρθολομαίος, ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση, παρέστη στη συνάντηση που διοργάνωσαν, σήμερα, Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020, στο Ανάκτορο του Dolmabahçe, ο  υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκικής Δημοκρατίας κ. Abdulhamit Gül και ο  πρέσβης κ. İbrahim Kalın, Εκπρόσωπος της Τουρκικής Προεδρίας, με τους επί κεφαλής και εκπροσώπους των μη μουσουλμανικών θρησκευτικών Κοινοτήτων.

ΦΩΤΟ: Τουρκική Προεδρία

Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως αντηλλάγησαν απόψεις επί ζητημάτων που απασχολούν τις θρησκευτικές μειονότητες της χώρας. Τον Παναγιώτατο συνόδευε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Ιωακείμ, Αρχιγραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου.

 

Share this post