Επιμένει στις επικρίσεις κατά Κληρίδη ο Αχ. Δημητριάδης

Επιμένει στις επικρίσεις κατά Κληρίδη ο Αχ. Δημητριάδης

Ο νομικός Αχιλλέας Δημητριάδης επιμένει στις επικρίσεις του κατά της Νομικής Υπηρεσίας και ιδιαίτερα κατά του γενικού εισαγγελέα , Κώστα Κληρίδη.
Ο κ. Δημητριάδης δημοσιοποίησε επιστολή προς τον ίδιο από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), το οποίο τον ενημέρωσε τον περασμένο Απρίλιο για την πρόθεση της Κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου να μην παρέμβει στην υπόθεση «Παναγή και Σιάρτου εναντίον Τουρκίας», που αφορά περιουσία Αγγλοκύπριων στα κατεχόμενα.
Σε σχετική ανακοίνωσή του, ο κ. Δημητριάδης υποστηρίζει πως ο γενικός εισαγγελέας «ακόμη να γνωματεύσει για το κατά πόσον η Δημοκρατία θα παρέμβει υπέρ των Κύπριων Αιτητών και στην υπόθεση 41120/17», που αφορά περιουσία της εταιρείας K.V. Mediterranean στα Βαρώσια, όπου εγείρει απαιτήσεις το ΕΒΚΑΦ.
Στην επιστολή του ΕΔΑΔ προς τον δικηγόρο, ημερομηνίας 26 Απριλίου 2019, αναφέρεται ότι η Κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, με επιστολή της στις 9 Απριλίου 2019, ενημέρωσε το Δικαστήριο ότι δεν επιθυμεί να ασκήσει το δικαίωμά της, βάσει το άρθρου 36§1 της Σύμβασης, για να εμπλακεί στις διαδικασίες του Δικαστηρίου αναφορικά με την αίτηση «Παναγή και Σιάρτου εναντίον Τουρκίας».

Στην ανακοίνωσή του σχετικά με την υπόθεση στα Βαρώσια, αλλά και τη χθεσινή δήλωση του Γενικού Εισαγγελέα, ο κ. Δημητριάδης υποστηρίζει  «δεν θα ασχοληθώ με τις προσωπικές του αναφορές οι οποίες είναι άστοχες και μόνο τον ίδιο χαρακτηρίζουν. Η ουσία είναι ότι ακόμη να γνωματεύσει για το κατά πόσον η Δημοκρατία θα παρέμβει υπέρ των Κύπριων Αιτητών και στην υπόθεση 41120/17 (Βαρώσι/ΕΒΚΑΦ) και στην 6178/18 (Λευκωσία) ενώ έχει γνώση του θέματος από τα μέσα Μαρτίου» και προσθέτει ότι «για εμένα η απάντηση είναι αυτονόητη».

«Δυστυχώς είναι αυτή η δυστοκία του Γενικού Εισαγγελέα, υπό το φως της εγκατάλειψης της Υπόθεσης Ιωάννου στο ΕΔΑΔ από την Δημοκρατία, που με κάνει να συνεχίζω να ανησυχώ για το όλο θέμα» καταλήγει ο κ. Δημητριάδης.

Share this post