Επιχείρηση της τουρκικής αστυνομίας σε συμμορίες, που νέμονται περιουσίες μειονοτήτων

Επιχείρηση της τουρκικής αστυνομίας σε συμμορίες, που νέμονται περιουσίες μειονοτήτων

Κωνσταντινούπολη, Μηνάς Βασιλειάδης

Δύο συμμορίες οι οποίες είχαν αναπτύξει δράση στις περιοχές του Μπάλατ (Βαλατά) και του Μπεσίκτας (Διπλοκιόνιο) εξαρθρώθηκαν από την αστυνομία, μετάδωσε το πρακτορείο ‘Anadolu’. Όπως αναφέρει η είδηση οι δύο οργανώσεις δρούσαν με κύριο στόχο ακίνητα μειονοτικών ιδρυμάτων και προσώπων.

Σχετικά εκδόθηκαν 48 εντάλματα σύλληψης και κρατούνται 39 άτομα για τα οποία «διαπιστώθηκε ότι λειτουργούν στο πλαίσιο οργάνωσης οργανωμένου εγκλήματος».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε το ‘Anadolu’, η εν λόγω συμμορία προσπαθούσε να αρπάξει παράνομα ακίνητα και κτήματα, πολλά από τα οποία ανήκουν σε μη μουσουλμάνους πολίτες, κάποια είναι ιστορικά μνημεία, στην περιοχή Μπάλατ του Φατίχ. Αποκαλύφθηκε ότι η εγκληματική οργάνωση, της οποίας φέρεται να είναι αρχηγός κάποιος Mesut B., ενεπλάκη σε πολλά εγκλήματα όπως «εσκεμμένος τραυματισμός, δολοφονία εκ προθέσεως, παραβίαση της ασυλίας της κατοικίας, βιασμός και
απειλή».

Διαπιστώθηκε ότι οι ύποπτοι είχαν στόχο ιδιοκτήτες ακινήτων που ζουν στο εξωτερικό και άτομα ηλικιωμένα. Τα ακίνητα αυτά υφάρπαξαν βίαια και τα νοίκιαζαν μέσω ιστοσελίδων τους. Διαπιστώθηκε ότι οι ύποπτοι προσπαθούσαν να αποκομίσουν αθέμιτα κέρδη εισβάλοντας σε κενά οικόπεδα τα οποία χρησιμοποιούσαν ως χώρο στάθμευσης χωρίς φυσικά άδεια.

Στη συνέχεια των ερευνών, προέκυψε άλλη μια εγκληματική οργάνωση με έδρα το Μπεσίκτας, η οποία ενεπλάκη σε ένοπλη σύγκρουση με την προαναφερόμενη ομάδα.

Μετά από ταυτόχρονες επιδρομές στις διευθύνσεις που καθορίστηκαν στα
Άδανα, στη Μούγλα, στο Ντιγιαρμπακίρ και στο Ντούζτσε, συμπεριλαμβανομένου και του κέντρου της Πόλης συνελήφθησαν και
κρατούνται 39 άτομα.

Στις έρευνες που έγιναν στις διευθύνσεις βρέθηκαν 16 άσφαιρα όπλα, 2 πιστόλια λευκά και 1021 σφαίρες, μηχανισμός παραγωγής ναρκωτικών, 9.580 ευρώ και 551 δολάρια, μερικά από τα οποία πλαστά.

Share this post