Επί πέντε μήνες ο Δρ. Αν. Βαβούσκος αναμένει απάντηση από τον Αρχιεπίσκοπο Γεώργιο

Επί πέντε μήνες ο Δρ. Αν. Βαβούσκος αναμένει απάντηση από τον Αρχιεπίσκοπο Γεώργιο

Δημοσιεύουμε το Υπόμνημα του για προαγωγή του κλάδου του Κανονικού Δικαίου και για άλλα θέματα
Ο γνωστός από την αρθρογραφία στην ιστοσελίδας μας  Αναστάσιος Βαβούσκος είναι Δικηγόρος, Διδάκτορας του Εκκλησιαστικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. και Δικηγόρος , Αναστάσιος Βαβούσκος,   στις 20 Σεπτεμβρίου 2023 κατόπιν σύντομης συνάντησης με τον Αρχιεπίσκοπο Γεώργιο του απέστειλε ,  με παρότρυνση του Μητροπολίτη Ταμασού,  ένα πλήρες υπόμνημα με προτάσεις συνεργασίας. Επειδή πέρασαν πέντε μήνες και δεν έλαβε οποιαδήποτε απάντηση από τον Μακαριώτατο  του  απέστειλε (18.2. 2024) νέα επιστολή , την οποία κοινοποίησε και  στα λοιπά μέλη της Ιεράς Συνόδου.  

Στην επιστολή ο Δρ. Βαβούσκος γράφει: “Έκτοτε, δηλαδή από τις 20 Σεπτεμβρίου 2023, ουδεμία απάντηση είχα ως προς τις  υποβληθείσες προτάσεις μου, οι οποίες – όπως θα διαπιστώσατε ιδίοις όμμασι – είναι και πλήρως αιτιολογημένες, αλλά και ούτε κλήθηκα για οποιαδήποτε επεξήγηση ή διευκρίνηση, παρά το γεγονός ότι η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας  Κύπρου συνεδρίασε ήδη δύο φορές, μία εκτάκτως και μία τακτικώς.

Κατόπιν των ανωτέρω, και υπό την ιδιότητα του εμπνευστή και συντάκτη του υποβληθέντος υπομνήματος, ζητώ ευσεβάστως από την Υμετέρα Μακαριότητα, να με ενημερώσετε για τον χρόνο εξετάσεως του Υπομνήματος μου από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας  Κύπρου, τιθέμενος ταυτοχρόνως στην διάθεση Υμών και των μελών της Ιεράς Συνόδου για οποιαδήποτε τυχόν διευκρίνηση ή επεξήγηση”. 

 Στην  επιστολή του ο κ. Βαβούσκος , επισημαίνει: “ως εμπνευστής και συντάκτης του υποβληθέντος υπομνήματος και κατ’ επέκτασιν ως έχων τα πνευματικά δικαιώματα επί των προτάσεων του υπομνήματος, είναι από νομικής,αλλά κυρίως ηθικής απόψεως ορθό και απαραίτητο, να έχω πρωτεύοντα ρόλο τόσο στον σχεδιασμό της υλοποιήσεως της συγκεκριμένης προτάσεως όσο και στο μεταγενέστερο στάδιο της εφαρμογής της, πάντοτε αυτονοήτως σε συνεργασία με την Υμετέρα Μακαριότητα και την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας  Κύπρου”.

Επίσης , εκφράζει την ελπίδα  ότι οι προτάσεις του “δεν έχουν τύχει – ούτε θα τύχουν -οποιασδήποτε οικειοποιήσεως από τρίτα πρόσωπα του ιδίου γνωστικού αντικειμένου του Κανονικού Δικαίου, μέσω της αναμείξεως τους στην μελέτη και στην υλοποίηση τους”. Τέλος αναφέρει προς τον Αρχιεπίσκοπο Γεώργιο: ” θα αναμένω μετά μεγάλης χαράς την πρόσκληση Σας, ώστε να ξεκινήσουμε την παραγωγή έργου, προς προαγωγή του κλάδου του Κανονικού Δικαίου, του Διορθοδόξου και Διαχριστιανικού Διαλόγου και της υπερασπίσεως των δικαιωμάτων του Κυπριακού λαού επί της πολιτιστικής κληρονομιάς του στα κατεχόμενα”.

Υπόμνημα Δρ. Αναστάσιου Βαβούσκου by ARISTEIDIS VIKETOS on Scribd

Share this post