Επέστρεψε στο στο Βατοπαίδι ο Ηγούμενος Εφραίμ (ΒΙΝΤΕΟ)

Επέστρεψε στο στο Βατοπαίδι ο Ηγούμενος Εφραίμ (ΒΙΝΤΕΟ)

Επέστρεψε σήμερα στην Μονή Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους ο Ηγούμενος της, Αρχιμ. Εφραίμ,  μετά από τρεισήμισι μήνες απουσίας λόγω της ασθένειας και της δοκιμασίας του από την νόσο του κορονοϊού.

Η αδελφότητα, και οι εργαζόμενοι υποδέχθηκαν τον γέροντα δοξάζοντας τον Θεό, που επέστρεψε κοντά τους μια μέρα πριν την πανήγυρη της Μονής για την Αγία Ζώνη της Παναγίας.

Αρχικά ο Ηγούμενος Εφραίμ νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός και στη συνέχεια  στο Κέντρο Αποκατάστασης Animus.

Η υποδοχή ήταν σεμνή και συγκινητική. Έφθασε γύρω στις 7:30 μ.μ. στο λιμανάκι της Μονής όπου τον περίμενε όλη η Σύναξη των Προϊσταμένων της Μονής, ενώ σύσσωμη η αδελφότητα τον περίμενε έξω από την πύλη της Μονής, όπου οι πατέρες, με εμφανή χαρά στα πρόσωπά τους, παραταγμένοι ένθεν και ένθεν έπαιρναν την ευχή του ασπαζόμενοι το χέρι του.

Στην πύλη της Μονής τον περίμεναν όλοι οι ιερείς και διάκονοι της Μονής φορώντας τα άμφιά τους και ένας από αυτούς κρατούσε την Αγία Ζώνη της Παναγίας για να προσκυνήσει ο Γέροντας.

Εν συνεχεία προσφώνησε τον Γέροντα, ο κατά την απουσία του αντικαταστάτης του π. Γερμανός, λέγοντας : «Πολυαγαπημένε και πολυσεβαστέ μας Γέροντα, με πολλή χαρά και ιδιαίτερη συγκίνηση σας υποδεχόμαστε σήμερα και δόξα τω Θεώ για την αίσια έκβαση και αυτής της θλίψεως και δοκιμασίας, ποὺ επήλθε πρωτίστως σ᾿ εσάς και κατ’ επέκταση σε όλη την αδελφότητα…».

Ακολούθως τόνισε ότι “η αποκατάσταση της υγείας του Γέροντα αποτελεί ένα θαύμα που οφείλεται κατά μεγάλο μέρος στις προσευχές όχι μόνο της αδελφότητας αλλά και όλης της Εκκλησίας, αλλά που δείχνει ότι η παρουσία του είναι αναγκαία. Επίσης είπε ότι η αδελφότητα τον αισθάνεται ως πατέρα που επιστρέφει στα παιδιά του και που είναι Σίμωνας Κυρηναίος και φορέας ενότητος γι’ αυτούς”.

Ο π. Γερμανός ευχαρίστησε τον κ. Αχιλλέα Νταβέλη, Πρόεδρο του Κέντρου Αποκαταστάσεως Animus –όπου ο Γέροντας νοσηλεύθηκε του τελευταίους μήνες μέχρι την αποθεραπεία του– ο οποίος συνόδευσε τον Γέροντα μέχρι την Μονή και βρισκόταν εκεί. Επίσης ευχαρίστησε τις καθηγήτριες ιατρούς Αναστασία Κοτανίδου και Ελένη Μάγειρα, στις οποίες, όπως είπε, μετά  Θεόν  «οφείλουμε τα μέγιστα για την αποκατάσταση της υγείας του Γέροντος».

Ο Ηγούμενος Εφραίμ αντιφώνησε τον π. Γερμανό και όλη την αδελφότητα ευχαριστώντας τον Θεό για “το θαύμα αυτό που του επεφύλαξε, γιατί μέσα από την βίωση αυτής της εμπειρίας που έφθασε μέχρι τις πύλες του θανάτου, του χάρισε δυνατότητα να Τον ευχαριστεί με όλο του το είναι. Είπε στους αδελφούς ότι με την βοήθεια του Θεού θα είναι δίπλα τους σε κάθε πρόβλημα και δυσκολία τους και προέτρεψε όλους να έχουν εμπιστοσύνη στην πρόνοια του Θεού που φθάνει μέχρι και λεπτομέρειας της ζωής του κάθε ενός από εμάς”.

 Στο συνοδικό  παρατέθηκε κέρασμα και ο Γέροντας Εφραίμ μίλησε με λόγους παρηγορητικούς στους αδελφούς και στους προσκυνητές της Μονής. Οι πατέρες έψαλαν το “Άξιον Εστί” και τον καλοφωνικό ειρμό «Κύκλω της τραπέζης σου» προς τιμή του Ηγουμένου. 

Πηγή: orthodoxianewsagency.gr

 

 

 

 

 

 

 

Share this post