Επανεμφάνιση του Κιμ Γιονγκ Ουν

Επανεμφάνιση του Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, του οποίου η πρόσφατη απουσία από τον δημόσιο βίο προκάλεσε πολλές εικασίες, εμφανίστηκε χθες και , σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Λαϊκής Δημοκρατίας, το KCNA, παρέστη στα εγκαίνια νέου εργοστασίου παραγωγής λιπασμάτων στη Σουντσόν. Ο κόσμος τον καλωσόρισε με έντονους πανηγυρισμούς, όπως μεταδίδει το BBC. 
Φωτογραφίες, που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα Rodong Sinmun είχαν ημερομηνία 1η Μαΐου και απαθανατίζουν την πρώτη δημόσια εμφάνιση του Κιμ έπειτα από εβδομάδες.

Στο σημερινό φύλλο της Rodong Sinmun το θέμα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ,  της επανεμφάνισης του Κιμ καλύπτει την πρώτη και τη δεύτερη σελίδα. Δημοσιεύονται παράλληλα τουλάχιστον 10 έγχρωμες φωτογραφίες του Κιμ, στις οποίες εμφανίζεται να κόβει την κορδέλα στα εγκαίνια του εργοστασίου, να περιηγείται στη μονάδα και να συζητά με εργαζομένους.


Στο κέντρο του πρωτοσέλιδου υπάρχει μια μεγάλη φωτογραφία του Κιμ, που χαμογελά και φαίνεται υγιής, καθώς και οκτώ φωτογραφίες από την επίσκεψή του στο εργοστάσιο. Στη δεύτερη σελίδα δημοσιεύεται ρεπορτάζ με αρκετές ακόμη φωτογραφίες. Στην τελετή εγκαινίων παραβρέθηκαν επίσης η αδελφή του Κιμ, η Κιμ Γιο Τζονγκ, καθώς και άλλοι αξιωματούχοι.

Σημειώνεται ότι οι εικασίες  για την υγεία τουΚιμ  ξεκίνησαν,  όταν αυτός  δεν εμφανίστηκε στον εορτασμό των γενεθλίων του ιδρυτή του κράτους Kim Il Sung, στις 15 Απριλίου.

Share this post