Εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Νεκταρίου στην γενέτειρά του Σηλυβρία

Εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Νεκταρίου στην γενέτειρά του Σηλυβρία

Επί τη μνήμη( 9 Νοεμβρίου) του εν Αγίοις Πατρός ημών Νεκταρίου, Μητροπολίτου Πενταπόλεως, του Θαυματουργού, σήμερα Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021, τελέστηκε στην γενέτειρα του και συγκεκριμένα στην Ακρόπολη της Σηλυβρίας (KALE PARK) της Ανατολικής Θράκης, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του οικείου ποιμενάρχου, Σεβ. Μητροπολίτου Σηλυβρίας κ. Μαξίμου και με τη συμμετοχή προσκυνητών από την Σηλυβρία, την Πόλη και την Ελλάδα.


Παρέστησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Προύσης κ. Ιωακείμ, ο Εντιμολ. Άρχων κ. Γεώργιος Καλαντζής, πρώην Υπουργός, εκπρόσωποι του Δήμου Μεγαλουπόλεως και του Δήμου Σηλυβρίας και ο Μικρασιατικός Σύλλογος Θάσου ” Άγιος Ιωάννης Θεολόγος”, με επικεφαλής τον Εντιμ. κ. Αναστάσιο Μπίλια. 

Έψαλαν εμμελώς οι Εντιμολ. Άρχοντες κ. Γεώργιος Κιοσέογλου, κ. Γεώργιος Χατζηχρόνογλου και κ. Ανδρέας Γκοτσόπουλος. 

Μετά την απόλυση της Θ. Λειτουργίας, ο Μικρασιατικός Σύλλογος Θάσου χόρεψε παραδοσιακούς χορούς.

Ο Δήμος Σηλυβρίας κέρασε το παραδοσιακό γιαούρτι στους προσκυνητές.

Το εσπέρας του Σαββάτου, 6 Νοεμβρίου, τελέστηκε στο Ι. Παρεκκλήσιο της Παναγίας  Σηλυβριανής και Αγίου Νεκταρίου Μ. Εσπερινός, χοροστατούντος του οικείου Ποιμενάρχου. 

Ο Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ. Μάξιμος διένειμε ξύλινα εικονίδια του Αγίου Νεκταρίου, με επίγραμμα αφιερωμένο στα τριάντα χρόνια από την εκλογή και ενθρόνιση του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου στον Πάνσεπτο Οικουμενικό Θρόνο.

Εκφράζονται πολλές ευχαριστίες στον Εξοχ. Νομάρχη της Πόλης κ. Ali Yerlikaya για την άδεια τέλεσης της Θείας Λειτουργίας και στον Εντιμ. Δήμαρχο Σηλυβρίας κ. Volkan Yılmaz για την από τεχνικής άποψης διοργάνωση του όλου γεγονότος. 

ΠΗΓΗ: Ιερά Μητρόπολη Σηλυβρίας

Share this post