Ενόχληση Ισραήλ από την προσφυγή των Παλαιστινίων στο Διεθνές Δικαστήριο

Ενόχληση Ισραήλ από την προσφυγή των Παλαιστινίων στο Διεθνές Δικαστήριο

Το “Κράτος Απαρτχάιντ του Ισραήλ”, όπως το αποκαλεί η Πρεσβεία του Κράτους της Παλαιστίνης στην Κυπριακή Δημοκρατία,  ενοχλήθηκε από την προσφυγή των Παλαιστινίων στο Διεθνές Δικαστήριο σχετικά με τις «Ισραηλινές πρακτικές που επηρεάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ». Το αποτέλεσμα, αναφέρει ανακοίνωσει της Πρεσβείας,  είναι να στερήσουν από τους υπεύθυνους της Παλαιστινιακής Αρχής, και ειδικότερα από τον Υπουργό Εξωτερικών , Ριάντ Αλ Μαλίκι, ως αντίποινα, την ελεύθερη μετακίνηση στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, στην ίδια τους τη χώρα, δηλαδή.

Ο Παλαιστίνιος ΥΠΕΞ Ριάντ Αλ Μαλίκι

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται:

 “Τα αντίποινα ασφαλώς δεν σταματάνε εκεί. Πέρα από τις καθημερινές δεκάδες δολοφονίες Παλαιστινίων, συλλήψεις, βομβαρδισμούς, κατεδαφίσεις σπιτιών, και όλα αυτά σε Παλαιστινιακό έδαφος που ο κατοχικός στρατός του Ισραήλ κατέχει παράνομα, το κατοχικό κράτος του Ισραήλ στερεί από την Παλαιστινιακή Αρχή τα λεφτά που συλλέγει επίσης παράνομα, «φορολογώντας» τις εισαγωγές και εξαγωγές στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη. Το κράτος Απαρτχάιντ του Ισραήλ οφείλει να δίνει αυτό το ποσό, που αδίστακτα κλέβει συστηματικά, κάθε μήνα στην Παλαιστινιακή Αρχή και μάλιστα αποτελεί σημαντικό μέρος του προϋπολογισμού της Παλαιστινιακής Αρχής.

Την ίδια στιγμή, οι προκλητικές δηλώσεις από υπουργούς της κυβέρνησης Netanyahu και κυρίως από τον ακροδεξιό υπουργό του θρησκευτικού κόμματος «Εβραϊκό Εθνικό Μέτωπο», Ben-Gvir, προκαλούν μεγάλη ανησυχία σε όλον τον κόσμο. Άραγε σας θυμίζουν κάτι; Μήπως δηλώσεις άλλων ακραίων οργανώσεων;  

Εμείς αναρωτιόμαστε αν ένας λαός υπό συνθήκες κατοχής δεν μπορεί να απευθυνθεί στο Διεθνές Δικαστήριο για να πετύχει τα αυτονόητα, ελευθερία, αυτοδιάθεση, σεβασμό βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τότε που πρέπει να απευθυνθεί; Πιστεύετε πως η προκλητική αντίδραση του κράτους κατοχής του Ισραήλ δεν προσβάλει όλα τα κράτη σε ανάγκη που βασίζονται στα Ηνωμένα Έθνη και τις αποφάσεις του Συμβουλίου ασφαλείας για να πετύχουν τα αυτονόητα; Ή μήπως νομίζετε πως η αμφισβήτηση των αποφάσεων αυτών δεν αποτελούν προσβολή της ανθρωπότητας;

Εμείς, οι Παλαιστίνιοι, δε θα κουραστούμε να καλούμε τη διεθνή κοινότητα, τις κυβερνήσεις και τα πολιτικά κόμματα όλου του κόσμου να πάρουν θέση για να τερματιστούν όλες οι ισραηλινές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου. Δεν μας αρκούν πια τα λόγια, απαιτούμε να καταδικάσουν με πράξεις το κατοχικό Κράτος του Ισραήλ, έτσι ώστε να λογοδοτήσει για όλες τις τρομοκρατικές ενέργειες, τις παράνομες και καταστροφικές κατοχικές πρακτικές και τις συστηματικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπράττονται εναντίον του παλαιστινιακού λαού”.

Share this post