Ενδιαφέρον Οικουμενικού Πατριάρχη για την Θ. Σ. της Εκκλησίας Κύπρου

Ενδιαφέρον Οικουμενικού Πατριάρχη για την Θ. Σ. της Εκκλησίας Κύπρου

 Ο Οικουμενικός Πατριάρχης  Βαρθολομαίος έκανε θερμά δεκτό στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου , στο Φανάρι, τον διευθυντή της Θεολογικής Σχολής της Εκκλησίας  Κύπρου, Πρωτοπρεσβύτερο Κυπριανό Κουντούρη, την Καθηγήτρια Ψυχολογίας της Σχολής, πρεσβυτέρα Όλγα Σολομώντος Κουντούρη, μαζί με δωδεκαμελή ομάδα προσκυνητών. 
Ο Παναγιώτατος ενδιαφέρθηκε να πληροφορηθεί για την πρόοδο της Σχολής, για τους φοιτητές, τους διδάσκοντες και για τη συνεργασία που αναπτύσσεται με τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Οι δυο Θεολογικές Σχολές έχουν συνυπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας, το οποίο υλοποιούν με μια σειρά από εκατέρωθεν επισκέψεις και δράσεις, προς όφελος της Εκκλησίας.
Ο Παναγιώτατος συνεχάρη τη Θεολογική Σχολή της Εκκλησίας της Κύπρου, για την πρόοδο που παρουσιάζει και για την πιστοποίηση, από τον Φορέα ΔΙΠΑΕ, του νέου Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Ορθόδοξη Θεολογία στην Ανατολική Μεσόγειο». Ευχήθηκε εγκαρδίως κάθε επιτυχία στο έργο της Σχολής, που ολοκληρώνει φέτος 9 χρόνια λειτουργίας (από το 2015), προς όφελος της Εκκλησίας.
Ο Διευθυντής της Θεολογικής Σχολής Εκκλησίας Κύπρου είναι γνωστός τον Παναγιώτατο από την εποχή που υπηρετούσε ως Διάκονος, στο κλίμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας (1992-2024) και πολύ περισσότερο από την διακονία του προς τον μ. Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κυρό Χρυσόστομο Β’ (2006-2022). 
Ο διευθυντής και η πρεσβυτέρα μετέφεραν στον Παναγιώτατο τις ευχές  του Αρχιεπισκόπου Κύπρου  Γεωργίου και την προσφορά για δυο πλήρεις υποτροφίες σε Προγράμματα Σπουδών της Σχολής, σε φοιτητές που θα μπορούσε να αποστείλει ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Ο Παναγιώτατος δέχτηκε με χαρά τα δώρα του σεβασμού και της αγάπης της Σχολής και της ομάδας των προσκυνητών. Δώρισε στο Διευθυντή βιβλία που εκδόθηκαν για το Οικουμενικό Πατριαρχείο και έδωσε  στους προσκυνητές την  αναστάσιμη πατριαρχική ευλογία.
Ο Παναγιώτατος προσκάλεσε τη Σχολή να διοργανώνει επισκέψεις των τεταρτοετών φοιτητών στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, στην οποία ξεκίνησαν φέτος εργασίες ανακαίνισης και συντήρησης.
Η ομάδα των προσκυνητών εκτός από την Αγία Σοφία, επισκέφθηκε τη Μονή της Ζωοδόχου Πηγής στο Μπαλουκλί, την Παναγία των Βλαχερνών, τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στο Πέρα, καθώς και την ιστορική Μονή της Χώρας (που άνοιξε στις 6/5 ως τζαμί), όπου θαύμασαν τις αγιογραφίες και τα ψηφιδωτά και ανέπεμψαν εσωτερικά την προσευχή τους προς τον εκ νεκρών αναστάντα Κύριο Ιησού Χριστό.
Πηγή-ΦΩΤΟ: Θ.Σ. Εκκλησίας Κύπρου

Share this post