Εν ψυχρώ εκτέλεση δύο νεαρών Παλαιστινίων από τις Ισραηλινές δυνάμεις

Εν ψυχρώ εκτέλεση δύο νεαρών Παλαιστινίων από τις Ισραηλινές δυνάμεις

Σήμερα τα ξημερώματα  στην πόλη Ραμάλα, οι Ισραηλινές δυνάμεις κατοχής εκτέλεσαν εν ψυχρώ τους Basel Basous 19 ετών και Khaled Anbar 22 ετών από τον καταυλισμό προσφύγων  Al-Jalazun, ενώ τραυμάτισαν σοβαρά τον Salama Raafat κατά τη διάρκεια εισβολής στα βόρεια της Ραμάλα.

Η Πρεσβεία του Κράτους της Παλαιστίνης στην Κυπριακή Δημοκρατία  καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα που διέπραξαν οι δυνάμεις του Ισραηλινού  κατοχικού στρατού. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

“Θεωρούμε αυτήν την  πράξη  έγκλημα πολέμου και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Τα εγκλήματα των εν ψυχρώ εκτελέσεων που διαπράττουν οι δυνάμεις κατοχής κατά του λαού μας συνεχίζονται καθημερινά. Θεωρούμε την ισραηλινή κυβέρνηση κατοχής πλήρως και άμεσα υπεύθυνη για αυτό το έγκλημα, ειδικά καθώς αποτελεί μετάφραση των οδηγιών που δίνονται από το πολιτικό επίπεδο της χώρας κατοχής στους στρατιώτες με τρόπο που τους διευκολύνει να πυροβολούν εναντίον Παλαιστινίων πολιτών χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο τους στρατιώτες της κατοχής.

Προειδοποιούμε πως δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται τα εγκλήματα εκτελέσεων ως στατιστικά στοιχεία και οι αριθμοί οφείλουν να  κρύβουν την έκταση και την τραγωδία των παλαιστινιακών οικογενειών που χάνουν καθημερινά τα παιδιά τους από αυτές τις αποτρόπαιες πράξεις. Τονίζουμε  ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να ντρέπεται για τη σιωπή και την αδιαφορία της απέναντι στο αίμα, τα δεινά των Παλαιστινίων και τη συνεχή ιστορική αδικία που βιώνουν.

Ταυτόχρονα, το Υπουργείο Εξωτερικών της Παλαιστίνης θα δώσει συνέχεια σε αυτό το έγκλημα, το οποίο είναι παρόμοιο με τα προηγούμενα εγκλήματα που έχει διαπράξει το Κράτος Κατοχής του Ισραήλ, στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για Εγκλήματα Πολέμου. Θα σπάσει τη σιωπή του, εκπληρώνοντας τις υποχρεώσεις του απέναντι στις επιθέσεις και τα εγκλήματα στα οποία υφίσταται ο λαός μας, έτσι ώστε να επωμιστεί τις ευθύνες του το Κράτος Απαρτχάιντ του Ισραήλ, να λογοδοτήσει και να καταδικαστεί ο κατοχικός του στρατός ως εγκληματίες πολέμου”.

Share this post