Εν ψυχρώ εκτέλεση από Ισραηλινούς Παλαιστίνιου ποδοσφαιριστή

Εν ψυχρώ εκτέλεση από Ισραηλινούς Παλαιστίνιου ποδοσφαιριστή

Oι Ισραηλινές  δυνάμεις κατοχής  συμμορίες των εποίκων εκτέλεσαν τον Παλαιστίνιο ποδοσφαιριστή Omar Abu Al-Qattin “Jabbara”, 27 ετών, ο οποίος αγωνιζόταν στο Sports Club Turmus Ayya. 

Σύμφωνα με την Πρεσβεία του Κράτους της Παλαιστίνης ο Jabbara πυροβολήθηκε στο στήθος,  όταν βρισκόταν κοντά στο σπίτι του στην πόλη Turmus Ayya, βόρεια της Ramallah, κατά τη διάρκεια επίθεσης από έποικους στην πόλη. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η ” εν ψυχρώ εκτέλεση του παίκτη προστίθεται στη σειρά ρατσιστικών εγκλημάτων, που συνεχώς διαπράττει ο ισραηλινός στρατός κατοχής εναντίον των Παλαιστινίων αθλητών και όλων των αθλημάτων, παραβιάζοντας με κραυγαλέο τρόπο όλους τους διεθνείς ανθρωπιστικούς και αθλητικούς νόμους και όλες τις συμβάσεις”.

Η εκτέλεση του νεαρού παίκτη από τον ισραηλινό στρατό “συνιστά έγκλημα για το οποίο ο διεθνής αθλητικός οργανισμός δεν μπορεί να σιωπά” τονίζει η Πρεσβεία του Κράτους της Παλαιστίνης στην Κύπρο , η οποία ζητά  επείγουσα έρευνα για τα συνεχιζόμενα εγκλήματα της κατοχής κατά των αθλητών στην Παλαιστίνη. 

Επίσης , ζητά  από την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και από όλες τις κυπριακές ομάδες “να καταδικάσουν αυτό το φρικιαστικό έγκλημα και να  απαιτήσουν,  με μια φωνή, την καταδίκη των υπευθύνων και τη διακοπή κάθε είδους αθλητικής δραστηριότητας με Ισραηλινές ομάδες και ειδικότερα με ομάδες που εδρεύουν σε παράνομους οικισμούς των κατεχόμενων παλαιστινιακών εδαφών”.

 

Share this post