Εν ψυχρώ εκτέλεση 25χρονου Παλαιστίνιου από τον στρατό του Ισραήλ

Εν ψυχρώ εκτέλεση 25χρονου Παλαιστίνιου από τον στρατό του Ισραήλ

Σήμερα, Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022, ο Παλαιστίνιος Mohammad Marei, 25 χρονών, εκτελέστηκε εν ψυχρώ με σφαίρα στο στήθος στην πόλη του, την Jenin, στη Δυτική Όχθη της Παλαιστίνης από τον κατοχικό στρατό του Ισραήλ σε μια από τις συνηθισμένες στρατιωτικές επιδρομές του .

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο

Ανακοίνωση της πρεσβείας στην Κύπρο του Κράτους της Παλαιστίνης αναφέρει: “Με βάση  τη συμφωνία του Όσλο, η Jenin βρίσκεται στην «Περιοχή Α», η οποία είναι απαγορευμένη περιοχή για τις Ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις και είναι 100% υπό τον έλεγχο της Παλαιστινιακής Αρχής. Με πιο απλά λόγια, απαγορεύεται να εισέλθει στην περιοχή Ισραηλινό όχημα και στρατός, χωρίς την έγκριση από την Παλαιστινιακή Αρχή. Αν αναρωτιέστε πως καταφέρνει και μπαίνει ο Ισραηλινός στρατός κατοχής στην περιοχή κάθε μέρα και κάθε νύχτα, η απάντηση είναι απλή: Χρησιμοποιούν πλαστές παλαιστινιακές πινακίδες. Οι ειδικές δυνάμεις του κράτους Απαρτχάιντ του Ισραήλ δρουν με μαφιόζικο τρόπο για να σκοτώνουν Παλαιστίνιους.

Η δικαιολογία του κατοχικού Κράτους του Ισραήλ είναι πάντα η ίδια: Είναι μια προσπάθεια του στρατού να διαφυλάξει την ασφάλεια των εποίκων της περιοχής. Αναρωτιέται κανείς από εσάς, όμως, γιατί υπάρχουν έποικοι στη Δυτική Όχθη, η οποία είναι μέσα στα σύνορα της Παλαιστίνης του 1967; Πως μπορεί o κόσμος να δέχεται ανενόχλητος ένα έγκλημα πολέμου που επαναλαμβάνεται συνεχώς; Γιατί θεωρούμε φυσιολογικό ομάδες τρομοκρατών του κατοχικού κράτους του Ισραήλ να μπαίνουν μέσα στην πόλη της Jenin και να εκτελούν εν ψυχρώ Παλαιστινίους;

Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος

Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Η αδιαφορία της διεθνούς κοινότητας να καταδικάσει τις πράξεις  του κατοχικού Kράτους του Ισραήλ εναντίον του Κράτους της Παλαιστίνης μας καθιστά όλους συνένοχους στα εγκλήματα που διαπράττει το κατοχικό Kράτος του Ισραήλ. Ήρθε η στιγμή να μπει ένα τέλος στην υποκρισία του κόσμου που είναι εις βάρος του λαού μας. Ως πότε η Ευρωπαική Ένωση και όλες οι κυβερνήσεις του κόσμου θα αδιαφορούν τηρώντας δύο μέτρα και δύο σταθμά όταν μιλάμε για ανθρώπινες ζωές;

Υπάρχει συνεχής και καθημερινή  καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που εναγωνίως φωνάζουν οι Διεθνείς Μη Κυβερνητικές οργανώσεις πως διαπράττει ανενόχλητο το κατοχικό Κράτος του Ισραήλ, ή όπως το αποκαλούν οι ίδιες οι ΜΚΟ το Κράτος Απαρτχάιντ.

Καλούμε, λοιπόν, όλες τις χώρες και τις κυβερνήσεις τους, τα πολιτικά κόμματα και όλους εσάς, τους απλούς ανθρώπους που νοιάζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και απαιτούμε να ενεργήσουν ενάντια στις μαφιόζικες δολοφονίες από το κατοχικό κράτος του Ισραήλ έτσι ώστε να σταματήσουν οι οργανωμένες τρομοκρατικές πράξεις εναντίον  του λαού μας και να συμμορφωθεί με τους νόμους του Διεθνούς Δικαίου.”

 


ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ : Quds News Network – From Palestine to the World

Share this post