«Εμφανίστηκε» μετά από 13 μέρες ο Σεργκέι Σοϊγκού (βίντεο)

«Εμφανίστηκε» μετά από 13 μέρες ο Σεργκέι Σοϊγκού (βίντεο)

Μυστήριο επικρατούσε τις τελευταίες ημέρες με την ξαφνική «εξαφάνιση» του Ρώσου Υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού από την δημόσια σφαίρα και ενώ η εισβολή στην Ουκρανία είναι σε πλήρη εξέλιξη, συμπληρώνοντας ένα μήνα.

Φήμες που διακινήθηκαν τα τελευταία 24ωρα στον ουκρανικό Τύπο ανέφεραν ότι η απουσία του ενδέχεται να οφείλεται σε σιωπητήριο που του έχει επιβάλλει ο Βλαντιμίρ Πούτιν ως ένδειξη δυσαρέσκειας για την αδυναμία της ταχείας επέλασης των Ρωσικών δυνάμεων στο ουκρανικό έδαφος. Άλλα σενάρια ανέφεραν ότι ο Ρώσος αξιωματούχος αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. 

Ωστόσο, σήμερα το Κρεμλίνο με βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα θέλησε να αντικρούσει όλους τους παραπάνω ισχυρισμούς και να αποδείξει ότι ο Σοϊγκού ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του και βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Πούτιν. Στο βίντεο απεικονίζεται ο Σοϊγκού να συμμετέχει κανονικά μέσω τηλεδιάσκεψης στο Συμβούλιο Ασφαλείας που συνεδρίασε υπό τον Ρώσο πρόεδρο με τον φακό μάλιστα να εστιάζει στο πρόσωπό του ώστε να γίνει απολύτως αντιληπτή η παρουσία του. Πάντως, αυτή ήταν η πρώτη δημόσια εμφάνισή του Σοιγκού εδώ και 13 μέρες.

Δείτε το βίντεο: 

ΠΗΓΗ: Kathimerini.gr

O Ρώσος ΥΠΑΜ στα δεξιά της φωτογραφίας

Share this post