Ελλάδα: Δεν θα επιτραπεί η κατ’ οίκον παράδοση του Αγίου Φωτός

Ελλάδα: Δεν θα επιτραπεί η κατ’ οίκον παράδοση του Αγίου Φωτός

Νίκος Χαρδαλιάς : “Το μήνυμα της Ανάστασης, το οποίο μεταφέρει το Άγιο Φως, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ στη δύσκολη συγκυρία, την οποία βιώνουμε σήμερα”. 

 

Κατά τη σημερινή ενημέρωση του υπουργίου Υγείας για την εξέλιξη του κορονοϊού στην Ελλάδα  ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν θα επιτραπεί η κατ’ οίκον παράδοση του Αγίου Φωτός από τους κατά τόπους δήμους.

«Υπαρκτός ο κίνδυνος,  εάν υπάρξει μετακίνηση του Άγιου Φωτός στους δήμους. Επικοινώνησα με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και του είπα να μην συμβεί κάτι τέτοιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη μεταφορά του Αγίου Φωτός. Οι εικόνες εκατοντάδων δημοτικών υπαλλήλων στους δρόμους δημιουργούν κίνδυνο διασποράς του ιού» επεσήμανε.
Υπενθυμίζεται ότι η μεταφορά του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί κανονικά, παρά τα έκτακτα μέτρα στο Ισραήλ. Ωστόσο, οι πιστοί δεν θα έχουν την ευκαιρία να μεταβούν στις κατά τόπους εκκλησίες και να παραλάβουν το Άγιο Φως.

Ο αρχιμανδρίτης Ρωμανός Αναστασιάδης της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου ( Εκκλησία Κρήτης -Οικουμενικό Πατριαρχείο) σχολίασε τις δηλώσεις του υφυπουργού  Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, γράφοντας: 

“Δεν μπορώ να μην επαινέσω τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, τον κ. Νικόλαο Χαρδαλιά, ο οποίος σήμερα, Τετάρτη 8 Απριλίου 2020, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτών για τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας του κορωνοϊού, αναφέρθηκε με λόγους συγκινητικούς, βαθειά θεολογικούς και ορθόδοξους, στο μήνυμα της Αναστάσεως και του Αγίου Φωτός.

Ο κ. Χαρδαλιάς, που μαζί με τον εξαίρετο άνθρωπο και επιστήμονα κ. Σωτήριο Τσιόδρα, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης της Πατρίδας μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με αίσθημα ευθύνης, αλλά και καθαρή έκφραση και ομολογία Πίστεως, απέρριψε τις άκαιρες και ριψοκίνδυνες πρωτοβουλίες κάποιων για… λαμπαδηδρομία με το Άγιο Φως το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, γεγονός, που εάν επιτρεπόταν, θα έθετε σε διακινδύνευση όλες τις μέχρι σήμερα επιτυχείς προσπάθειες της Ελληνικής Πολιτείας και της συντριπτικής πλειοψηφίας των υπευθύνων Ελλήνων πολιτών που πειθαρχούν καρτερικά για να σώσουν ζωές και να βγούμε όλοι μαζί από αυτή τη δίνη με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.

Άλλωστε, θα ήταν εξωφρενικό και ανόητο, να επιτραπούν τέτοιας λογής πρωτοβουλίες, την ώρα που η Εκκλησία μας θα εορτάσει την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα με ναούς χωρίς πιστούς, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της ευθύνης για την κοινή αντιμετώπιση μιας παγκόσμιας μάστιγας που ήδη έχει στοιχίσει δεκάδες χιλιάδες ζωές στον πλανήτη και συνεχίζει ακάθεκτη…

Αξιόλογος και αξιοθαύμαστος ο επίλογος του κ. Χαρδαλιά, ο οποίος ανέφερε τα εξής:

«Το μήνυμα της Ανάστασης, το οποίο μεταφέρει το Άγιο Φως, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ στη δύσκολη συγκυρία, την οποία βιώνουμε σήμερα. Για να μπορέσουμε όμως να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο πρέπει να παραμείνουμε πιστοί στην προσπάθειά μας και να μείνουμε σπίτια μας και μόνο σπίτια μας.
Το Άγιο Φως φωτίζει τις καρδιές όλων μας. Φέτος με ένα διαφορετικό τρόπο, όμως με την ουσία της Πίστης μας να παραμένει η ίδια και το αίσθημα ελπίδας αναλλοίωτο

 

 

 

 

Share this post