Έκθεση για τους Μικρασιάτες στην Κύπρο

Έκθεση για τους Μικρασιάτες στην Κύπρο

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή η ερευνητική ομάδα People of Cyprus παρουσιάζει τις φωνές της μικρασιατικής κοινότητας της. Η Έκθεση θα λάβει χώρα στο Μουσείο Γεώργιου και Νεφέλης Τζιάπρα Πιερίδη, στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, δημιουργώντας τις βάσεις για ένα ιδιαίτερο ταξίδι γνώσης και διάδρασης.

Στην έκθεση ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να δει φωτογραφικά πορτραίτα Μικρασιατών μαζί με οικογενειακά κειμήλια ιδιαίτερου συμβολισμού, προερχόμενα από την πατρώα γη της Μικράς Ασίας. Ταυτόχρονα, θα έχει την ευκαιρία να ακούσει την προφορική τους μαρτυρία με τη χρήση ακουστικών που θα υπάρχουν στον χώρο ή QR code, παίρνοντας έτσι την ιστορία σπίτι του.

Η Έκθεση είναι μία πρωτοβουλία της ομάδας People of Cyprus, σε επιμέλεια της ιστορικού Ιλιάνας Κουλαφέτη και του δημοσιογράφου Χρήστου Μιχάλαρου. Μαζί τους η μουσικός Βερώνικα Αλωνεύτου, η οποία θα πλαισιώσει τα εγκαίνια, μέσα από τους ήχους του σαντουριού της, ανοίγοντας ένα παράθυρο στη Λαγγεμένη μας Ανατολή.

Εγκαίνια: 10 Νοεμβρίου 2022, 20:00

📅 Διάρκεια έκθεσης: 10/11/2022 – 8/12/2022

🕘 Ώρες λειτουργίας: 10:00 – 19:00 καθημερινά και Σαββατοκυριακα 

📞 Πληροφορίες: 22 128157

Είσοδος ελεύθερη 

Share this post