Έκθεση: Δέκα Εκπαιδευτικά Τετράδια – Άγιος Γεώργιος Πέγειας

Έκθεση: Δέκα Εκπαιδευτικά Τετράδια – Άγιος Γεώργιος Πέγειας

Άνοιξε χθες βράδυ στην γκαλερί Γκλόρια (Gloria Gallery), στην Λευκωσία, και θα διαρκέσει μέχρι τις 23 Μαΐου η έκθεση “Δέκα Εκπαιδευτικά Τετράδια – Άγιος Γεώργιος Πέγειας”. 

Τα τετράδια συνέταξαν πρώην μέλη της Ελληνικής Αρχαιολογικής Αποστολής στον  Άγιο Γεώργιο Πέγειας και συνεργάτες εκπαιδευτικοί υπό την εποπτεία του Τμήματος Αρχαιοτήτων και χορηγία του Αναστάσιος Γ. Ίδρυμα Λεβέντη, σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών  του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Η Gloria Gallery παρουσιάζει την έκθεση,  λόγω της πρωτότυπης και αυθόρμητης δημιουργικότητάς τους, του πολυπρόσωπου περιεχομένου και της καλλιτεχνικής τους σύνθεσης.

Την έκθεση εγκαινίασε ο πρέσβυς της Ελλάδος, Ιωάννης Παπαμελετίου, και μίλησαν   ο Δρ Χαράλαμπος Μπακιρτζής, Διευθυντής του Ιδρύματος Αναστάσιος Γ. Λεβέντης και  η Δρ Μαρίνα Σολομίδου-Ιερωνυμίδου, Διευθύντρια Τμήματος Αρχαιοτήτων.

Τα Δέκα Εκπαιδευτικά Τετράδια – Άγιος Γεώργιος Πέγειας περιέχουν ερωτήματα και παρακινούν εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τη μνημειώδη τοπογραφία του Αγίου Γεωργίου, την κατανόηση της πρώιμης χριστιανικής αρχιτεκτονικής, τον ρόλο του φωτός, τις στήλες στον αγώνα ctural design, η ανάγνωση διακοσμητικών σχημάτων, η γεωμετρική και θεολογική ερμηνεία των ψηφιδωτών δαπέδων, την ανασυγκρότηση της καθημερινότητας στο Ακρωτήριο Δρεπάνων, πριν τις αραβικές εισβολές του 7ου αιώνα, και τον πλούτο της χλωρίδας και πανίδας του τόπου. Έργα τέχνης των ζωγράφων και δασκάλων Ρήνου Στεφανή και Σούζαν Βάργκας εμπλουτίζουν τα Τετράδια. Το γραφικό σχέδιο είναι του Σάββας Θωμά. Τα Εκπαιδευτικά Τετράδια απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς και καθηγητές διαφόρων ειδικοτήτων, γονείς και ομάδες που απολαμβάνουν αξέχαστες εκδρομές.

 

Συντελεστές των Εκπαιδευτικών Τετραδίων είναι οι : Χρήστος Αργυρού, Σούζαν Βάργκας, Ντέιβιντ Καστρίγιο, Σάββας Θωμάς, Πέλλη Μάστορα, Κυριάκος Ματθαίου, Λεοντή Μεννογιάτη, Όλγα Μπακιρτζή, Χαράλαμπος Μπακιρτζής, Ρήνος Στεφανίου.

Τα Δέκα Εκπαιδευτικά Τετράδια – Άγιος Γεώργιος Πέγειας (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) είναι διαθέσιμα σε κουτί στα 15.00 ευρώ. Το κουτί περιέχει δέκα τετράδια, εγχειρίδιο δασκάλου και αρχαιολογικό οδηγό Αγίου Γεωργίου Πέγειας.

Η  Gloria Gallery  βρίσκεται στην οδό  Ζήνωνος Σώζου 3 (Λευκωσία). 

Τηλ. 22762605.

Ώρες επισκέψεων:

Δευτέρα: 17.30 – 20.00

Τρίτη – Παρασκευή: 10.30 – 12.45 & 17.30 – 20.00

Σάββατο: 10.30 – 12.45

Φωτογραφίες : Gloria Gallery

Share this post