Εκοιμήθη στα 65 του χρόνια ο Πρωτοπρεσβύτερος Αδαμάντιος Αυγουστίδης

Εκοιμήθη στα 65 του χρόνια ο Πρωτοπρεσβύτερος Αδαμάντιος Αυγουστίδης

Ήταν καθηγητής του ΕΚΠΑ και ο ο εμπνευστής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, σε ανακοίνωση της, αναφέρει ότι :«βαρυθύμως και μετά πολλής θλίψεως αναγγέλλει την εκδημία του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΙΔΗ, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου και Διευθυντού του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

 Ο μακαριστός γεννήθηκε στoν Κορυδαλλό Αττικής στις 15 Μαΐου 1957.  Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στη Θεολογική Σχολή του Ε.Κ.Π.Α.  Διάκονος χειροτονήθηκε την 13η Ιανουαρίου 1985 και Πρεσβύτερος την 2α Αυγούστου 1988 υπό του τότε Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας και νυν Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ Β΄, του οποίου διετέλεσε άμεσος συνεργάτης.

Υπηρέτησε ως Διδακτικό Επιστημονικό Προσωπικό (Δ.Ε.Π.) του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διετέλεσε Ιατρός στο Τμήμα Υγιεινής της Νομαρχίας Βοιωτίας και στο Νοσοκομείο Παίδων «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», υπήρξε δε ο εμπνευστής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

 Η Εξόδιος Ακολουθία, κατά την οποία θα προστεί ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ Β΄, θα ψαλλεί την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2022 και ώρα 12.00μ. στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αθηνών Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ».

Βιβλία από Αδαμάντιος Γ. π. Αυγουστίδης | Protoporia.gr

Ο μακαριστός π. Αδαμάντιος, ο οποίος πολλές φορές είχε επισκεφτεί την Κύπρο και είχε δώσει διαλέξεις, ήταν Ψυχίατρος.

 Διαβάστε το βιογραφικό του μέχρι το 2017 από την Θεολογική Σχολή του ΕΚΠΑ

Πρωτοπρεβ. π. Αδαμάντιος Αυγουστίδης – Αναλυτικός βιογραφικός φάκελος (1)

Γόνιμες συγκρούσεις | ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΝΝΟΙΑ

 

*Δείτε εδώ τον μακαριστό π. Αδαμάντιο Αυγουστίδη στην σειρά ομιλιών -συζητήσεων, από το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με κεντρικό θέμα “Ζητήματα Αγίας Γραφής και Πατερικής σκέψης” Αίθουσα του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ι.Α.Α. Τρίτη 6 Μαΐου 2014 Αντίφωνο ( Antifono.gr)

 

 

 

 

Share this post