Εκλογές για τις 14 Μαΐου ανακοίνωσε ο Ερντογάν.

Εκλογές για τις 14 Μαΐου ανακοίνωσε ο Ερντογάν.

Την ακριβή ημερομηνία εκλογών στην Τουρκία ανακοίνωσε επίσημα ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

«Θα κάνω χρήση της δικαιοδοσίας μου για να γίνουν οι εκλογές νωρίτερα στις 14 Μαΐου», δήλωσε ο Ερντογάν διευκρινίζοντας ότι «δεν πρόκειται για πρόωρες εκλογές (… ) αλλά για μια προσαρμογή προκειμένου να ληφθεί υπόψη η (ημερομηνία) των εξετάσεων».

«Αυτή η άνοιξη θα είναι μια άλλη άνοιξη. Πιστεύω ότι μαζί με εσάς και τους νέους μας θα ανατινάξουμε τις κάλπες με πολύ διαφορετικό τρόπο αυτή τη φορά. Δεν θα σταματήσουμε, θα δουλέψουμε, θα αγωνιστούμε, θα μεταφέρουμε όλα τα νεαρά αδέρφια μας στις κάλπες» είπε και πρόσθεσε:

«Ευχαριστώ τους νέους που θα είστε συνοδοιπόροι μας στις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 14 Μαΐου».

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα δοθεί μάχη στήθος με στήθος στις κοινοβουλευτικές και τις προεδρικές εκλογές, που θα σηματοδοτήσουν τη μεγαλύτερη δοκιμασία του Ερντογάν κατά τη διάρκεια των δύο δεκαετιών που έχει τα ηνία της χώρας, η οποία είναι περιφερειακή στρατιωτική δύναμη, μέλος του ΝΑΤΟ και μεγάλη αναδυόμενη οικονομία της αγοράς.

Οι προεδρικές και βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία ήταν προγραμματισμένες να διεξαχθούν στις 18 Ιουνίου, αλλά ο πρόεδρος Ερντογάν είχε δηλώσει πρωτύτερα ότι η ψηφοφορία θα μπορούσε να διεξαχθεί νωρίτερα. Αξιωματούχος του κυβερνώντος κόμματος AKP είχε δηλώσει ότι οι εκλογές τον Ιούνιο θα μπορούσαν να συμπέσουν με την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών όταν οι άνθρωποι ταξιδεύουν.

 Πηγή: cnn.gr/  ΦΩΤΟ: TRT World -@RTErdogan

Share this post