Έκλεισε ο κύκλος των κατά συρροή δολοφονιών.

Έκλεισε ο κύκλος των κατά συρροή δολοφονιών.

Στη λίμνη Μεμί και σε βάθος 6 μέτρων εντοπίστηκε η σορός εξάχρονου κοριτσιού, που ήταν το έβδομο θύμα του 35χρονου στρατιωτικού,  ύποπτου  των κατά συρροή δολοφονιών γυναικών και παιδιών. Σύμφωνα με πληροφορίες η σορός ήταν τυλιγμένη σε σεντόνι και δεμένη σε τσιμεντομπλόκ.
Το σημείο όπου εντοπίστηκε η σορός, επιβεβαιώνει τους φόβους που υπήρχαν αρχικά, όσον αφορά στις δυσκολίες της λίμνης Μεμί, ότι, δηλαδή, ο πυθμένας περιείχε πυκνή βλάστηση. Όπως ανέφερε ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, η σορός βρέθηκε από Κύπριο δύτη, σε βάθος έξι περίπου μέτρων, μέσα σε καλαμιώνες.
Ο κ. Τράγκολας, ο οποίος αποτέλεσε το πρόσωπο των ερευνών για σχεδόν δύο μήνες, ευχήθηκε «να μην συμβεί ποτέ ξανά κάτι παρόμοιο με αυτό που ζήσαμε το τελευταίο διάστημα».
Η σορός φέρεται να ανήκει στην 6χρονη Sierra, σύμφωνα με δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέα Αγγελίδη. Ο κ. Αγγελίδης σημείωσε ότι η σορός βρέθηκε σε κατάσταση σαπωνοποίησης. Πρόσθεσε ότι «θα ακολουθήσει η νεκροτομή, η οποία θα αποφασιστεί σε μεταγενέστερο στάδιο πότε θα γίνει» και ανέφερε ότι «θα ακολουθήσουν σίγουρα εξετάσεις για την ταυτοποίηση της σορού και όλες οι άλλες εξετάσεις ή και έρευνες που χρειάζεται να γίνουν».
Την Παρασκευή λήγει το διάταγμα κράτησης του υπόπτου και θα ζητηθεί από τους ανακριτές ανανέωση του. Ο ύποπτος φέρεται να ομολόγησε στους ανακριτές και σε θεληματική κατάθεση που έδωσε στις 25/4/2019 τη διάπραξη επτά συνολικά φόνων με θύματα πέντε γυναίκες και δύο παιδιά.
Τα θύματα είναι  Marry Rose (Φιλιππίνες) και η  ανήλικη κόρη της Sierra – Graze,  Arian Palanas (Φιλιππίνες),  Maricar Valdez (Φιλιππίνες),  Livia Florentina (Ρουμανία) και η  ανήλικη κόρη της Elena Bunea και  η  Khadha Anu (Νεπάλ). Όλα τα θύματα είχαν καταγγελθεί στην Αστυνομία ως ελλείποντα , εκτός από τη γυναίκα από το Νεπάλ για την οποία είχε γίνει καταγγελία στο γραφείο του λειτουργού μετανάστευσης ότι εγκατέλειψε το χώρο εργασίας της.

Share this post