Έκλεισαν, λόγω κορονοϊού, τα σχολεία στην Τουρκία

Έκλεισαν, λόγω κορονοϊού, τα σχολεία στην Τουρκία

*Η απόφαση του Συμβουλίου Πολιτικών Υγείας περιλαμβάνει και τα  μεονοτικά σχολεία.  

*Ο Ερντογάν ακυρώνει όλα τα προγραμματισμένα ταξίδια του στο εξωτερικό.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, Μηνάς Βασιλειάδης

Το κλείσιμο των σχολείων πρωτοβάθμιας και μέσης εκπαίδευσης για μία εβδομάδα, των πανεπιστημίων για τρεις, καθώς επίσης και την τέλεση αθλητικών δρώμενων χωρίς θεατές μέχρι το τέλος Απριλίου, αποφάσισε  στη συνεδρίασή του το Συμβούλιο Πολιτικών Υγείας, το οποίο συνήλθε υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας, μετά την γνωστοποίηση για το πρώτο κρούσμα του κορονοϊού στην Τουρκία.

 


Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν ακυρώνει όλα τα προγραμματισμένα ταξίδια του στο εξωτερικό.
Την απόφαση καλούνται να εφαρμόσουν όλα τα σχολεία, συμπεριλαμβανομένων και των μειονοτικών.

Ήδη τα ομογενειακά σχολεία είχαν λάβει σχετική προειδοποίηση ώστε να αποφευχθούν οι συναθροίσεις. Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες μας επί του παρόντος κανένας ομογενής μαθητής δεν έχει παρουσιάσει ύποπτα συμπτώματα. Στους καθηγητές δόθηκε, επίσης, εκτάκτως η προγραμματισμένη εβδομαδιαία άδεια του Απριλίου και, σε συνδυασμό με την εντολή του υπουργείου Παιδείας, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι το τέλος του μήνα.
Με την πορεία των εξελίξεων, το Ζωγράφειο Λύκειο πραγματοποίησε προετοιμασίες, ώστε οι καθηγητές να στηρίξουν τους μαθητές από απόσταση για  να μην μείνουν πίσω στην διδακτική ύλη. Παρομοίως, σήμερα το πρωί θα πραγματοποιηθεί συζήτηση των καθηγητών για τον ίδιο λόγο, τόσο στο Ζάππειο όσο και στην Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή, όπου και θα ληφθούν και οι δέουσες αποφάσεις.
Η συνεδρίαση του Συμβουλίου Πολιτικών Υγείας διήρκησε τεσσερισήμισι ώρες.

Share this post