Έκκληση Πάπα Φραγκίσκου για αμοιβαία αλληλεγγύη

Έκκληση Πάπα Φραγκίσκου για αμοιβαία αλληλεγγύη

Στο μήνυμά του Urbi et Orbi (προς την Πόλη και τον Κόσμο) στο τέλος της λειτουργίας του Καθολικού Πάσχα, ο Πάπας Φραγκίσκος* ζήτησε  από τους πιστούς να ακολουθήσουν την οδό της αμοιβαίας αλληλεγγύης, «η οποία πρέπει να επικρατήσει και στις σχέσεις μεταξύ των εθνών, των κρατών και των ανθρώπων». «Ο Χριστός αναστήθηκε», είπε ο Πάπας και στην συνέχεια πρόσθεσε, στα ελληνικά: «Χριστός Ανέστη!».

Ο Ποντίφικας, παράλληλα,ζήτησε να ξεπεραστούν οι ένοπλες συγκρούσεις και οι διχασμοί, ενώ αναφέρθηκε σε μηνύματα ελπίδας που φτάνουν από χώρες οι οποίες προσφέρουν βοήθεια και στήριξη στους ανθρώπους που αφήνουν πίσω τους τους πολέμους και την φτώχεια.

Επίσης, απηύθυνε έκκληση στον Κύριο «να βοηθήσει τον αγαπητό ουκρανικό λαό στην πορεία του προς την ειρήνη και να διαχύσει το πασχαλινό φως, σε όλο τον ρωσικό λαό».

 Στο μήνυμά του  ο Πάπας ζήτησε να σταματήσουν οι ένοπλες συγκρούσεις στην Συρία, να παρασχεθεί στήριξη σε όσους επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό που σημειώθηκε στην Τουρκία και στην στην Συρία και έκανε σαφή την ανησυχία του, σχετικά τις επιθέσεις των τελευταίων ημέρων στην Μέση Ανατολή, «οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο το αναγκαίο κλίμα εμπιστοσύνης, για να μπορέσει να ξαναρχίσει ο διάλογος μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων».

*vaticannews.va

Share this post