Εκδήλωση στο προεδρικό: «Αμμόχωστος Μπροστά»

Εκδήλωση στο προεδρικό: «Αμμόχωστος Μπροστά»

Με σύνθημα «Αμμόχωστος Μπροστά» ξεκίνησε η συγκέντρωση των Αμμοχωστιανών έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, με αφορμή και τις τελευταίες δηλώσεις Κουντρέτ Οζερσάι για άνοιγμα της πόλης των Βαρωσίων υπό τ/κ διοίκηση.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης υπήρξαν επεισόδια ανάμεσα στους διαδηλωτές και μέλη του ΕΛΑΜ και του Unite Cyprus. Λίγη ώρα αργότερα τα πνεύματα ηρέμισαν και τα μέλη του ΕΛΑΜ αποχώρησαν.

Σε δηλώσεις κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, ο δήμαρχος Αμμοχώστου , Αλέξης Γαλανός ανέφερε : «χαίρομαι που βλέπω κόσμο διότι σήμερα θα μετρήσουμε και θα μας μετρήσουν. Θα δοθούν τα μηνύματα που πρέπει να δοθούν. Θα δοθούν τα μηνύματα προς την Τουρκική πλευρά για αυτή την παρανομία που πρέπει να κάνει γιατί δημιουργείται ένα πρόβλημα το οποίο δεν θα δεχθούμε. Θέλουμε να δώσουμε και ένα μήνυμα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αυτός ο κόσμος που βλέπετε είναι ο κόσμος που πενθεί. Υπάρχει ακόμη κόσμος σε αυτόν τον τόπο που ακόμη πενθεί, που υποφέρει».

 


Ζητούμε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να καταβάλει όλες του τις δυνάμεις προς την κατεύθυνση λύσης στο πλαίσιο του περιγράμματος του Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, είπε ο κ. Γαλανός.
Ο πρόεδρος Αναστασιάδης, μιλώντας στην συνάντηση του με αντιπροσωπεία του Δήμου Αμμοχώστου, η οποία του επέδωσε υπόμνημα , διαβεβαίωσε : «Θα συνεχίσω να πράττω ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό, έτσι ώστε και τη λύση να επιτύχουμε και η επιστροφή της Αμμοχώστου να γίνει κατορθωτή».

 

Ο Νίκος Αναστασιάδης ζήτησε από τον Δήμαρχο Αμμοχώστου να μεταφέρει την ολόψυχη, όπως είπε, συμπαράστασή του και το πόσο συμμερίζεται τα αισθήματα όσων έχουν συγκεντρωθεί για να διαδηλώσουν την αποφασιστικότητα τους.

«Κατανοώ απόλυτα και τον πόνο και την επιθυμία επιστροφής» των κατοίκων της Αμμοχώστου και των υπολοίπων προσφύγων, συνέχισε, ενώ παρέθεσε μια σειρά από ενέργειες και πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, προκειμένου να επιτύχει την επιστροφή της πόλης στους νόμιμους κατοίκους της.
«Το πρόβλημα δεν οφείλεται στην ε/κ πλευρά αλλά στην τουρκική αδιαλλαξία», είπε και σημείωσε ότι δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε τις συμπεριφορές της άλλης πλευράς, οι οποίες εκδηλώνονται με απαράδεκτο τρόπο, όπως έγινε με τις δηλώσεις του Κουντρέτ Οζερσάι για απογραφή τάχα των περιουσιών της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου.

Στη συνάντηση ήταν επίσης παρόντες ο αντιδήμαρχος Αμμοχώστου Χρύσανθος Ζανέττος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω Βασίλης Πάλμας, και διακομματική αντιπροσωπεία της Βουλής αποτελούμενη από τους Κυριάκο Χατζηγιάννη από τον ΔΗΣΥ, Σκεύη Κουκουμά και Νίκο Κέττηρο από το ΑΚΕΛ, Ζαχαρία Κουλία από το ΔΗΚΟ, και την ανεξάρτητη βουλευτή Άννα Θεολόγου.

ΦΩΤΟ: Στ. Ιωαννίδης και philenews.

Share this post