Εκδήλωση για την διάσωση του ιστορικού Ορφανοτροφείου της Πριγκήπου

Εκδήλωση για την διάσωση του ιστορικού Ορφανοτροφείου της Πριγκήπου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε απόψε (27-8-2021) η ενημερωτική εκδήλωση ελπίδας στους χώρους του ιστορικού Ορφανοτροφείου της Πριγκήπου, του μεγαλύτερου ξύλινου κτηρίου στην Ευρώπη, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου, ο οποίος μίλησε καταλλήλως.

Στην εκδήλωση παρέστησαν Αρχιερείς του Θρόνου, ο Υφυπουργός Πολιτισμού Αhmed Misbah Demircan, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος κ. Τζωρτζίνα Σουλτανοπούλου, ο Έλληνας Πρέσβης στο Λονδίνο Γιάννης Ραπτάκης, ο Πρέσβης της Ευρωπαϊκής Ένωσης , ο Δήμαρχος της Πριγκήπου, οι εκπρόσωποι του Δήμου της Πόλης, ο δημοσιογράφος Hakan Çelik, ο οποίος παρουσίασε το πρόγραμμα, α και ο τελευταίος Δάσκαλος του Ορφανοτροφείου, ο κ. Γιάννης Καλαμάρης, η ζωντανή ιστορία του Ορφανοτροφείου, και πολλοί Πριγκηπιανοί.

 

Για πρώτη φορά μετά 57 χρόνια το Ορφανοτροφείο, το μεγαλύτερο ξύλινο κτίριο της Ευρώπης και το δεύτερο στον κόσμο  ανοίξε  τις θέρες  του και υποδέχθηκε στους εξωτερικούς χώρους – γιατί οι εσωτερικοί είναι επικίνδυνοι –  όλους όσοι πήγαν στην εκδήλωση . Το Ορφανοτροφείο διαθέτει 206 δωμάτια συν βιβλιοθήκη και άλλους χώρους για κοινωνικές εκδηλώσεις. 

Η εκδήλωση, στην οποία μίλησαν διάφοροι ειδικοί του προγράμματος  αποκατάστασης του Ορφανοτροφείου, έκλεισε με μουσικές νότες της καταξιωμένης ερμηνεύτριας, Ευανθίας Ρεμπούτσικα. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Νίκος Παπαχρήστου

Share this post