Ειρωνικό σχόλιο της «Yeni Şafak» κατά του δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου

Ειρωνικό σχόλιο της «Yeni Şafak» κατά του δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου

Η τουρκική εφημερίδα «Yeni Şafak», σε δημοσίευμα με τίτλο :  «Έλληνας ανταποκριτής, που προσπαθούσε να πάρει απάντηση κατά της Τουρκίας, έκανε τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Νεντ Πράις, να γελάσει», επιχείρησε να υποτιμήσει και να ειρνευτεί τον δημοσιογράφο   Μιχάλη Ιγνατίου, με αφορμή ένα περιστατικό που έγινε κατά την ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών στο αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα, στο  δημοσίευμά της  η «Yeni Şafak» αναφέρεται σε έναν αστεϊσμό του Νεντ Πράις, που είπε στον Μιχάλη Ιγνατίου και στον Τούρκο ανταποκριτή της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης της Τουρκίας (TRT), «πρέπει να σας αφήσω να τα τακτοποιήσετε μεταξύ σας».

Ο Μιχάλης Ιγνατίου  ζήτησε από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ να σχολιάσει τη δήλωση του γερουσιαστή, Μπομπ Μενέντεζ, ότι δεν θα επιτρέψει στην Τουρκία να πάρει F-16 από τις ΗΠΑ εφόσον δεν αλλάξει η στάση και η συμπεριφορά της απέναντι στην Ελλάδα. “Πόλεμος” για τα F-16 στην ενημέρωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ (video) – Αγγελιαφόρος (ageliaforos.com)

Σημειώνεται ότι  τα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης “έκρυψαν” τις δηλώσεις του Νεντ Πράις και ιδιαίτερα το σημείο που αφορά στους Κούρδους της Συρίας και στο Αιγαίο. Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, άλλωστε, ήταν κατηγορηματικός ότι η Ουάσινγκτον δεν θα δεχθεί την τουρκική εισβολή και την επιχείρηση εναντίον των μαχητών του YPG.

Türkiye aleyhinde cevap almaya çalışan Yunan muhabir ABD Dışişleri Sözcüsü Ned Price’ı güldürdü – Yeni Şafak (yenisafak.com)

Share this post