Εγκανιάστηκε το νηπιαγωγείο της Αρχιεπισκοπής Κύπρου

Εγκανιάστηκε το νηπιαγωγείο της Αρχιεπισκοπής Κύπρου

Του Αρχιμ. Τριφύλλιου Ονησιφόρου

Μέσα σε κλίμα χαράς, αλλά συνάμα και συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020, η τελετή των εγκαινίων τού νέου εκπαιδευτηρίου – νηπιαγωγείου τής Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου στον Στρόβολο, από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.

Στην τελετή των εγκαινίων τού νέου αυτού εκπαιδευτηρίου, που φέρει το όνομα τού παραπλήσιου Ιερού Ναού «Η Σοφία τού Θεού», παρέστησαν ο Έντιμος Υπουργός Παιδείας κ. Πρόδρομος Προδρόμου, ο δήμαρχος Στροβόλου κ. Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, η αρχιτέκτονας τού όλου έργου κ. Καρίν Γεωργιάδου, οι εργολάβοι, συνεργάτες και δωρητές, ο συντονιστής των εκπαιδευτηρίων τής Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος, κληρικοί και λαός τής περιοχής.

Κατά την εκδήλωση, τελέστηκε η ακολουθία του Αγιασμού, από τον Μακαριώτατο, ενώ στη συνέχεια σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν η Διευθύντρια τού Σχολείου κ. Παρασκευή Παπαχαραλάμπους, ο  Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου, καθώς και ο ς Αρχιεπίσκοπος  Χρυσόστομος, ο οποίος ανάμεσα σε άλλα, ευχαρίστησε και όλους όσοι κοπίασαν για την αποπεράτωση του έργου, το οποίο ολοκληρώθηκε μετά από πολλές προσπάθειες και κόπους.

Μετά το πέρας των ομιλιών, έγιναν τα εγκαίνια του εκπαιδευτηρίου  και οι παρόντες είχαν την ευκαιρία να δουν εκ του εγγύς τους άρτι εγκαινιασθέντες χώρους. 

ΦΩΤΟ: Στ. Ιωαννίδης και ΙΑΚ

Share this post